Liga 1

Derby de România a avut şi părţi bune pentru Dinamo » Patru plusuri neaşteptate

Balint, 19 ani, e produs sută la sută al lui Dinamo

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  marţi, 13 august 2013

Fai, Durimel, Balint şi Rotariu sînt oamenii care s-au evidenţiat în înfrîngerea cu Steaua.

Dinamo a apărut cu două măşti în Derby de România. Prima urîtă şi neputincioasă, iar cea de-a doua entuziastă şi dornică de afirmare. Deşi au pierdut, "cîinii" au cîştigat patru oameni în urma confruntării cu Steaua.

Conform jocului şi a cifrelor InStat, Fai, Durimel, Rotariu şi Balint au fost cei mai buni dinamovişti. Restul înseamnă un mare minus!

1. Collins Fai a fost integralist, a marcat în propria poartă în urma unei neînţelegeri cu Bălgrădean, însă în afara acelei faze, a avut o evoluţie bună. La ce a excelat? Cele mai multe acţiuni în atac dintre fundaşi, 37, dar şi cele mai multe driblinguri reuşite, 2 din 3 încercări.

2. Alexandre Durimel a participat la primul său derby şi s-a descurcat onorabil. A izbutit 3 deposedări din tot atîtea încercări şi a greşit cel mai puţin în apărare, avînd un procentaj de 83% la pase precise.

3. Dorin Rotariu e golgeterul lui Dinamo în acest sezon, cu 2 reuşite, după golul spectaculos cu Steaua. Puştiul de 18 ani are cele mai multe acţiuni reuşite ofensive, 12, dar şi cele mai multe pase constructive, 8.

4. Valentin Balint a revitalizat echipa după pauză şi a semănat panică în careul advers pentru prima dată după 45 de minute fade ale "cîinilor". A avut 10 acţiuni reuşite în atac, un dribling reuşit din tot atîtea încercări şi 5 pase constructive precise.

"Am muncit mult pe teren, dar din păcate nu am obţinut nimic. Fanii au fost speciali, sper totuşi că le-am oferit cîteva momente frumoase în meci. Capul sus şi să cîştigăm cu Corona!" (Alexandre Durimel, fundaş Dinamo)

"Puteam obţine şi un egal, însă trebuie să recunoaştem că am avut şi noroc. Nu ne-a fost teamă, dar Steaua a fost mai puternică. Am avut entuziasm, sper ca acest meci să ne dea încredere pentru viitor" (Dorin Rotariu, mijlocaş Dinamo)

"Trebuia eliminare la Georgievski pentru că m-a tras din postură de ultim apărător. Nu ştiu dacă ajungeam la minge pentru că m-a dat jos imediat, n-am avut timp să fug spre balon" (Valentin Balint, atacant Dinamo)

0 şuturi, 0 recuperări în jumătatea Stele şi 0 pase precise în ofensivă sînt cifrele cele mai slabe ale lui Rus. E a fost totuşi printre cei mai buni la pase precise, 85%

12 dueluri din 29 a cîştigat Thomas în ofensivă. A fost însă cel mai bun la driblinguri reuşite: 4 din 6 încercări

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Kostovski la Bucureşti!
Atacantul macedonean Jovan Kostovski a fost ieri în capitala României, a efectuat o minivizită medicală şi şi-a negociat contractul cu Dinamo! Surse autorizate susţin că vîrful lui Vardar Skopje a solicitat un salariu lunar de 8.000 de euro, iar şefii din Ştefan cel Mare i-au promis că-i vor oferi un răspuns în cîteva zile. Transferul fotbalistului de 26 de ani ar costa numai 50.000 de euro. (Viorel Tudorache)

Ţucudean aşteaptă
George Ţucudean, 22 de ani, încă se antrenează în Belgia, cu Standard, aşteptînd "verde" de la Liege şi de la Bucureşti pentru a reveni la Dinamo. În principiu, afacerea este rezolvată, doar mici detalii mai trebuie puse la punct. Atacantul va lua 4.000 de euro pe lună de la la "cîini" şi 15.000 de euro pe lună de la belgieni, urmînd să fie împrumutat pe un sezon. Bucureştenii spun că Ţucudean va fi în lot vineri, cu Corona, la Braşov.

Contract reziliat
Andrei Cristea, 29 de ani, şi-a reziliat ieri angajamentul cu Dinamo, devenind liber, iar mai nou este pe lista celor de la FC Braşov. Au mai rămas în discuţii Ludogoreţ Razgrad, campioana Bulgariei, cu care Ioan Becali este în tratative, dar şi Concordia Chiajna. "Vreau să merg să joc undeva şi să dau goluri", a explicat fostul golgeter al Ligii 1.

Revin Sîrbu' şi Naşu'
Srgian Luchin a început de ieri alergările uşoare după ce a suferit o fractură parţială de ligamente la genunchi şi, în funcţie de cum va răspunde la solicitările fizice, se va decide cînd va reveni pe teren. Cel mai probabil, în două săptămîni Sîrbu' poate juca. De lunea viitoare revine şi Cătălin Munteanu la antrenamentele normale. Naşu' s-a accidentat la începutul lui aprilie, cînd a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate ale genunchiului drept. În week-end va mai efectua un control la Istanbul. Într-o lună, mijlocaşul este aşteptat pe gazon.

Americanii îi laudă pe "cîini"
Unul din cele mai importante portaluri de peste Ocean, site-ul nbcsports.com, a scris ieri elogios despre coregrafia fabuloasă a galeriei roş-albilor, la Derby: "Întreaga scenă, cu acei îngeri care păreau să o protejeze pe Dinamo, arată grija suporterilor pentru istoria clubului favorit şi viziunea lor despre moştenire şi nemurire. Aici, în America de Nord, există, de asemenea, fani care produc spectacole extraordinare, precum cei de la Portland şi Seattle. Totuşi, ceea ce au reuşit românii duce totul la cu totul alt nivel. Fanii lui Dinamo au fost fantastici".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.