Liga 1

Dilema unei victorii » De ce a egalat Steaua pe Dinamo la numărul de succese în confruntările directe

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Partida disputată duminică seară, Dinamo-Steaua 1-2, a reprezentat întîlnirea numărul 153 dintre cele două mari rivale, în toate competiţiile.

Prin rezultatul de duminică, Steaua a egalat Dinamo la numărul de victorii, se mîndresc roş-albaştrii, care anunţă că au ajuns la victoria cu numărul 54. Imposibil!, reacţionează fanii "cîinilor", e vorba de victoria 53 pentru Steaua. De unde această dilemă?

Steaua şi Dinamo au disputat, într-adevăr, 153 de partide în toate competiţiile. Printre acestea, finala celebră de Cupa României din 1988: partida a fost întreruptă în minutul 90, la scorul de 1-1, după ce golul de 2-1 al lui Balint a fost anulat pe motiv de ofsaid, iar steliştii au părăsit terenul.

Meciul a fost omologat la vremea respectivă cu scorul de 2-1 pentru Steaua şi rămîne astfel în statistici, după cum informează şi site-ul LPF. Ce-i drept, Steaua a renunţat la trofeu, în februarie 1990, motiv pentru care Cupa României nu figurează în palmaresul steliştilor.

Marius Lăcătuş, spre exemplu, are în palmares doar 6 Cupe ale României, deşi a jucat în finala din 1988. Dacă trofeul ar fi fost contabilizat, l-ar fi egalat pe Costică Ştefănescu, jucătorul român cu cele mai multe finale de Cupă disputate, 7 la număr.

Practic, rezultatul există şi trebuie considerat ca atare, însă trofeul nu e contabilizat în dreptul nici unei echipe! E, pînă la urmă, o dispută între statistică şi etică sportivă.

Victoria de duminică a Stelei a egalat astfel numărul de victorii al dinamoviştilor: acum, cele 153 de partide se împart în 45 de remize şi cîte 54 de victorii pentru fiecare dintre echipe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.