Tenis

Candidat la locul 1 » Nadal a cîştigat turneul de la Montreal şi intră în cărţi pentru şefia ATP

Rafael Nadal muşcînd din trofeul de cristal de la Montréal // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  marți, 13 august 2013

Rafael Nadal a cîştigat, duminică noapte, turneul Masters 1000 de la Montréal, după 6-2, 6-2 în finală cu Milos Raonic. Acum se redeschide discuţia pentru locul 1 ATP.

Două turnee pe ciment a disputat anul acesta Rafa şi pe amîndouă le-a cîştigat: Indian Wells, în martie, şi Montréal, zilele trecute. Ambele sînt din categoria Masters 1000, ducînd totalul victoriilor spaniolului în asemenea concursuri la 25, record absolut. "Am făcut bine multe lucruri", a explicat Nadal cum a decurs o săptămînă perfectă.

"Returul meu a fost imens în finală, am reuşit să trimit înapoi cîteva servicii în momentele importante, decisive" a fost concluzia după ultimul act dominat clar în faţa favoritului local Milos Raonic.

Acest triumf, îmbogăţit de victoria asupra lui Novak Djokovici în semifinale, redeschide discuţia asupra poziţiei de lider mondial, deţinută de sîrb, cu o întrerupere de 17 săptămîni, din 4 iulie 2011. "Simt că am un avantaj, dar nu suficient ca să afirm că sînt favorit", a spus Nadal.

"Pe acest tip de suprafaţă, hardul, Novak e foarte bun. Mai rămîn trei turnee Masters, unul de Mare Şlem, Turneul Campionilor, suprafeţe mai bune pentru el decît pentru mine. Vorbim de 6.500 de puncte diferenţă. Cred că nu pot fi numărul unu la final de an cu mai puţin de 10.000 de puncte. Acum am 8.000, deci îmi mai trebuie 2.000. Sînt foarte dificil de obţinut în această parte a sezonului, dar voi încerca", a conchis Rafa.

El va juca şi la Mastersul 1000 de la Cincinnati, care a început ieri, fiind pe acelaşi sfert de tablou cu Roger Federer şi pe aceeaşi jumătate cu Andy Murray.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.