Nationala

4 provocări pentru baraj » De ce e important amicalul cu Slovacia, azi, 21:00, Antena 1, şi ce dileme speră să rezolve Piţurcă

Mățel a prins 45 de minute pe teren la amicalul cu Trinidad, în iunie

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mai sînt 23 de zile pînă la meciul cu Ungaria, din preliminariile CM 2014, după care vom afla unde stăm în cursa spre Mondial: Piţurcă aşteaptă rezolvări urgente şi se vede pus în faţa unor dileme importante.

Expresia "Nu e un simplu amical" capătă valoare: partida de azi e ultima etapă înaintea duelului cu maghiarii, principalii rivali în cursa spre barajul CM 2014. Şi trebuie să devină momentul unor certitudini.

1. Enigma fundaşului dreapta
Tamaş nu a confirmat pe termen lung ca apărător lateral, iar problemele din afara gazonului au continuat. Piţurcă trebuie să aleagă titularul flancului: Măţel, cu prestaţii consistente la Astra în preliminariile EL şi în startul de campionat, sau Nica, ajuns la Atalanta, dar fără jocuri în picioare.

2. Examenul lui Lato
Piţi l-a învoit pe Raţ şi l-a convocat pe Latovlevici, pentru stelist urmînd un test zero: contestat pentru aportul defensiv, anunţat acum titular, Lato poate dovedi că e soluţia optimă pentru meciurile importante.

3. Torje fără meciuri sau Bănel?
Soarta lui Torje e incertă la Udinese, varianta Adi Popa a avut prestaţii oscilante în startul sezonului şi lipseşte din lot, iar Chipciu e accidentat. A revenit Nicoliţă, marcator pentru St. Etienne în Europa League şi folosit o repriză în Ligue 1. Însă cu Ungaria ne trebuie victoria, or Bănel, în formula 4-2-3-1, e mai repede un mijlocaş lateral defensiv în planul lui Piţi.

4. Fără opţiuni de gol
Sîntem obligaţi să marcăm cu Ungaria, dar avanposturile sînt punctul fierbinte al "naţionalei": Marica nu are echipă, Alexe nu a contat ca vîrf împins în amicalele din iarnă ale naţionalei, Grozav şi Stancu se simt confortabil doar în spatele atacantului central. Cine cîştigă şansa titularizării cu maghiarii?

7 partide a jucat Marica în 2013, 6 la Schalke şi una la "naţională": a fost integralist doar cu Trinidad-Tobago, 4-0

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.