Liga Campionilor

Afară din Europa cu Metalist! » Ucrainenii au fost înlocuiţi de PAOK în Ligă din cauza unui meci aranjat

Articol de Aurelian Botezatu, Beno David  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ucrainenii nu vor mai juca în play-off-ul Ligii, în care urmau s-o întîlnească pe Schalke în 21 şi 27 august


Preşedintele UEFA, Michel Platini, a promis să fie fără milă împotriva trişorilor şi se ţine de cuvînt. Comisia de Apel a forului continental a exclus-o ieri pe Metalist Harkov din sezonul 2013-2014 al Champions League, urmare a implicării într-un blat ce datează din aprilie 2008.

Vicecampioana Ucrainei a aranjat atunci meciul de campionat contra lui Karpatîi Lvov (4-0) şi a fost suspendată pe o perioadă de 5 ani de federaţia naţională. Însă punerea în aplicare a deciziei s-a tot amînat, iar după ce TAS a respins apelul lui Metalist, UEFA a deschis, la rîndu-i, o anchetă. Verdictul? Identic: ucrainenii au trişat!

Şi nu vor mai juca în play-off-ul Ligii, pe 21 şi 27 august, contra lui Schalke. Forul continental i-a anunţat pe responsabilii lui Metalist că pot contesta hotărîrea la TAS. Dar e greu de crezut că vor mai putea schimba ceva după ce au fost refuzaţi deja o dată.

2-0 şi 1-1 fuseseră rezultatele meciurilor cu PAOK, în urma cărora Metalist se calificase în play-off-ul Ligii

Înlocuiţi de PAOK
UEFA a rezolvat aseară şi problema înlocuitoarei lui Metalist în play-off-ul Ligii cu Schalke. Aceasta e PAOK Salonic, echipa eliminată de ucraineni în turul 3 preliminar. Grecii, în schimb, nu vor mai fi înlocuiţi în play-offul Europa League şi adversara Maccabi Tel Aviv merge direct în grupe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.