Box

Partenerul lui Povetkin » Bogdan Dinu va face parte din echipa rusului care se va lupta cu Vladimir Kliciko

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pugilistul român Bogdan Dinu va face parte din echipa rusului Aleksandr Povetkin, care pregăteşte meciul cu Vladimir Kliciko.

Pe 5 octombrie, Stadionul Olimpic din Moscova va găzdui supermeciul dintre campionul mondial la categorie grea (WBA), ucraineanul Vladimir Kliciko, şi rusul Aleksandr Povetkin. Acesta din urmă va avea, începînd cu săptămîna viitoare, un sparring-partner nou în persoana lui Bogdan Dinu.

Pugilistul român, în vîrstă de 27 de ani, este deţinătorul titlului de campion naţional la semigrea şi are un palmares la profesionism de 9 victorii din tot atîtea meciuri. "Este o onoare să lupt alături de Povetkin, pentru mine este un pas înainte, voi avea numai de învăţat din treaba asta şi sper să ajung să boxez şi eu cu astfel de pugilişti în meciuri oficiale", a declarat Bogdan.

Titlul WBA la categoria grea a devenit vacant în momentul care Kliciko (60 victorii, 53 KO şi 3 înfrîngeri) a fost ridicat la statutul de "supercampion", în 2011, după victoria obţinută în faţa britanicul David Hayes.

Neînvinsul Povetkin (26 victorii din care 18 KO) a devenit challenger obligatoriu al ucraineanului în urma victoriei înregistrate în meciul cu Hasim Rahman (SUA).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.