Tenis

Halep peste numărul 7 şi 11 WTA » Simona le-a învins pe Bartoli şi Stosur, dar a pierdut cu Serena Williams

Anul acesta, Simona Halep a cîştigat trei titluri, primele din carieră: Nürnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

UPDATE 00:30 Simona Halep a pierdut meciul cu Serena Williams, scor 0-6, 4-6.

****

Românca, a 25-a jucătoare a lumii, le-a eliminat în turneul Premier 5 din Ohio pe Marion Bartoli şi pe Samantha Stosur.

Săptămîna trecută, Sorana Cîrstea ajungea în finala de la Toronto, reuşind cea mai bună performanţă a unei românce într-un turneu de asemenea anvergură. Acum e rîndul Simonei Halep să reuşească o serie de valoare, eliminînd în runde succesive jucătoare de top.

În turul secund, a pus capăt, fără să ştie că scrie un colţ de istorie, carierei lui Marion Bartoli, recenta învingătoare de la Wimbledon şi numărul 7 mondial. Un meci de trei seturi, fizic, angajant, de luptă.

Apoi, în turul al treilea, pentru un loc în "sferturi", a întîlnit-o pe puternica Samantha Stosur, locul 11 WTA. Din nou trei seturi, 6-4, 4-6, 6-2, din nou victorie. Revenită după o pauză de aproape o lună, timp în care s-a odihnit şi a avut grijă de problemele medicale, românca s-a adaptat rapid la hardul american. Aseară, ea a întîlnit-o în lupta pentru semifinale pe liderul mondial, Serena Williams.

49.040 dolari şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în "sferturile" de la Cincinnati

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.