Box

Pugilistul ucrainean Kliciko a premiat puştii dintr-o grădiniţă din Maramureş!

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Uriaşul de 2,01 m a provocat copiii de origine ucraineană din toată lumea să recite capodopere scrise de poetul naţional Şevcenko: micuţii autohtoni l-au impresionat cel mai mult.

Contestatarii îl acuză de lipsa spectaculozităţii. "Omoară meciurile, boxul nu va mai fi la fel pînă nu se retrage!". Imaginea clasică a eroului negativ din filme, luptătorul sovietic învins la ultimul nivel, e înteţită şi de unele escapade din viaţa de politician.

În subsidiar, uriaşul Vitali Kliciko are o slăbiciune. Copiii. Prin fundaţia deţinută împreună cu fratele Vladimir, pugilistul a organizat un concurs destinat micuţilor de origine ucraineană din toată lumea. Printre care şi 8 din România, cu vîrste cuprinse între 3 şi 6 ani!

Autograf de gală
Mai exact, în anul în care se împlinesc 200 de ani de la naşterea poetului naţional al Ucrainei, Taras Şevcenko, Vitali s-a gîndit la un concurs inedit între micuţi ucraineni din toată lumea. I-a provocat să recite poezii din volumul de căpătîi al poetului, "Kobzar".

Copiii de pînă la 7 ani, din 22 de ţări, s-au filmat şi au format o compilaţie savuroasă. Iar "Pumnul de fier" a fost impresionat de copiii din Valea Vişeului, un sat de pe graniţa României cu Ucraina! "Ne-a plăcut modul în care micuţii, deşi unii au doar 3 ani, recită în limba ucraineană" au fost cuvintele de laudă ale soţiei sale, Natalia. Care i-a răsplătit pe puşti cu diplome avînd semnătura boxerului!

"Proiectul, denumit «Darul meu pentru Taras Şevcenko», s-a întors către micuţii noştri. Cadoul primit de la Vitali Kliciko va rămîne un trofeu pentru copii" (Narcisa Greceniuc, educatoare grădiniţa Valea Vişeului)

3 copii are Vitali Kliciko: Egor-Daniel, Elizabeth-Victoria şi Max

61.098 de ucraineni trăiesc în România, majoritatea în judeţul Maramureş, comunităţi însemnate fiind şi în Suceava şi Timiş

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.