Campionate

VIDEO Electrocutaţi! » Arsene Wenger nu cumpără pe nimeni şi pierde ruşinos la debut: 1-3 cu Aston Villa

+3 Foto
Cazorla, dreapta, mai bifează o ocazie în dreptul lui Arsenal. Vlaar, căpitanul lui Villa, plonjează să-l blocheze // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

”Tunarii” au încasat deja primul duş rece al sezonului. Şi-au tratat de sus adversarul, după 1-0, şi au plătit.

Prima etapă a noului sezon, prima mare surpriză: Arsenal învinsă acasă de Aston Villa (1-3). Un start mai dezastruos nici că se putea pentru Arsene Wenger, care n-a cumpărat pe nimeni în această vară!

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Şi ce promiţător începuseră "tunarii". Cu Oxlade-Chamberlain la serviciu şi Giroud la finalizare: 1-0. Era abia minutul 6. Ce-a urmat însă poate intra foarte bine în categoria "amatorism".

Au ratat 3 ocazii uriaşe
Spre disperarea lui Wenger, londonezii au început să-şi bată joc de ocazii, în timp ce oaspeţii au speculat prompt "găurile" unei defensive visătoare. Aşa s-a întîmplat în minutul 22, cînd Agbonlahor n-a mai putut fi oprit decît prin fault de Szczesny: penalty, Benteke ratează, dar reia apoi în plasă balonul respins de portar (1-1).

Arsenal a continuat să fie distrată - Rosicky a irosit două ocazii uriaşe, Cazorla, una - şi a plătit. Alt fault în careu, Koscielny la Agbonlahor, alt penalty: Benteke, 1-2 (61). Iar după ce "tunarii" au rămas şi în inferioritate, eliminat Koscielny (67), Villa a lovit decisiv: Luna, pe contraatac, 1-3.

Sagna a picat pe gît!
Momente teribile în prelungiri (90+1). Sagna a sărit să lovească balonul cu capul, Benteke l-a contrat, iar francezul s-a rostogolit în aer, pentru a se izbi apoi cu gîtul şi ceafa de gazon (foto 2).

Medicii lui Arsenal s-au chinuit mai bine de-un minut să-l readucă pe picioare, iar Wenger l-a înlocuit. Dar n-a fost singura accidentare în tabăra "tunarilor": Kieran Gibbs a ieşit lovit la cap (28), Oxlade-Chamberlain la genunchi (46).

"Puteam cîştiga meciul, au fost o mulţime de lucruri pozitive în jocul nostru. Şi totuşi, am pierdut. În fotbal se poate întîmpla" (Arsene Wenger, manager Arsenal)

16 şuturi a trimis Arsenal spre poarta lui Villa, însă doar cinci au fost cadrate şi numai unul şi-a atins ţinta

LIVERPOOL - STOKE 1-0

Eroul Mignolet
Liverpool a dat 10,6 milioane de euro pe Simon Mignolet, ca să-l ia de la Sunderland, dar portarul belgian îşi merită fiecare bănuţ. Ieri a fost eroul lui Liverpool cu Stoke, salvîndu-le "cormoranilor" trei puncte cu intervenţiile sale de senzaţie.

Cea mai importantă dintre ele s-a consumat în final, cînd a parat penalty-ul primit de oaspeţi (foto 3) la henţul în careu comis de Agger. Poate că nu se ajungea totuşi aici dacă Liverpool era mai precisă la finalizare (3 bare).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.