Campionate

Atenţie! Aici se joacă-n pantă! » Terenul Freiburgului are o diferenţă de nivel de 98 de centimetri!

Dreisamstadion a fost prima arenă din Bundesliga dotată cu panouri solare ce asigură electricitate tuturor utilităților

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fotbaliştii de la Mainz au profitat sîmbătă, alergînd în prima repriză din vale-n deal pentru a le fi mai uşor după pauză. Şi au cîştigat cu 2-1.

Ce au în comun Turnul din Pisa şi terenul de joc al Freiburgului? La prima vedere, absolut nimic. În realitate, ambele sînt înclinate! Tabloidul german Bild a dezvăluit că pe Dreisamstadion, privind în diagonală, între fanionul de la colţul situat în stînga peluzei sud şi cel aflat în dreapta, la peluza nord, este o diferenţă de nivel de aproape un metru. Mai precis, 98 de centimetri!

Unii dintre adversarii Freiburgului în Bundesliga s-au prins şi caută să profite. "De fiecare dată cînd jucăm acolo, dacă e să alegem noi terenul, prefer ca în prima repriză ai mei să alerge de la vale la deal, ca să le fie mai uşor la reluare, cînd sînt mai obosiţi", a povestit antrenorul Mainzului, Thomas Tuchel.

Sîmbătă, în a doua etapă a noului sezon din Bundesliga, lui Tuchel chiar i s-a ivit ocazia să-şi pună strategia în aplicare. Cu succes! Echipa lui a cîştigat cu 2-1, prin două goluri marcate după pauză!

Aprobare specială!
În afara înclinării, terenul Freiburgului mai are o problemă. E cel mai mic din Bundesliga. Dimensiuni: 100,5 x 68 metri. Ca o comparaţie, cel mai mare, al lui Schalke, are 118 x 79 metri. "De aceea jucăm cu aprobare specială de la Ligă, ce trebuie înnoită la fiecare început de sezon", a mărturisit preşedintele Freiburgului, Fritz Keller.

24.000 de spectatori poate primi Dreisamstadion din Freiburg

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.