Liga Campionilor

Dolha va fi suporterul polonezilor în meciurile cu Steaua: "Ţin cu Legia!"

Dolha a evoluat în carieră pentru Bistriţa, Olimpia Satu Mare, Rapid, Wisla, Lech, Dinamo, Fakel şi U Cluj

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Portarul care a jucat pentru Wisla şi Lech Poznan va fi diseară suporterul polonezilor.

- Ema, ai evoluat două sezoane în Polonia, cum e fotbalul de acolo?
- Nu prea mai ţin minte atît de bine, a trecut ceva vreme de cînd am jucat în Polonia. Ce pot să-ţi spun e că palmaresul meu cu Legia e pozitiv, am făcut un egal, 1-1, şi i-am bătut de două ori cu Wisla şi cu Lech, 3-1 şi 1-0 parcă. Polonezii au fotbal bun, bazat pe forţă în special, se dăruiesc pe teren şi se agaţă de orice ca să cîştige.

- Dar Legia ce stil de joc avea?
- Ei au fost mereu atipici faţă de restul echipelor, care se bazează pe forţă, joacă nemţeşte. Cei de la Legia se bazau mai mult pe posesie, pe tehnică. Au un fundaş spaniol, Inaki Astiz, care joacă pentru ei de prin 2007 şi e un fel de Pique, adică pasează, iese cu mingea la picior, nu o bubuie să scape de ea. Mai au un mijlocaş bun, Radovici, el le făcea jocul. Acum am văzut că s-au întărit şi atacă grupele Champions League.

- Cine crezi că va merge mai departe, Steaua sau Legia?
- Dacă era vorba de un meci al fanilor, ieşea măcel, iar polonezii se calificau sigur! Gîndeşte-te că la ei sînt stadioanele pline aproape meci de meci, iar coregrafiile şi modul cum se trăieşte o partidă este ca la un Dinamo - Steaua la noi.

- Dar tu cu cine o să ţii?
- Mie îmi place foarte mult albul. În special asortat cu roşu, iar acum cu negru. Dar la acest meci o să mă orientez către culoarea alb îmbinată cu verde. ;)

35 de partide a jucat Dolha pentru Wisla şi Lech, în perioada 2006-2008, în toate competiţiile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.