Jocurile Olimpice 2016

Continuă controversele privind Jocurile Olimpice 2016 » Primarul din Rio de Janeiro: "Este ruşinos că Brazilia va găzdui JO"

foto: globalvoicesonline.org

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 22 august 2013

Primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune ESPN, că este ruşinos faptul că Brazilia va găzdui Jocurile Olimpice din 2016, deoarece ţara sa nu are o adevărată politică sportivă.

"Este o ruşine că Brazilia va organiza Jocurile Olimpice din 2016. Va trebui să avem grijă de moştenirea pe care această competiţie o va lăsa oraşului Rio de Janeiro, iar guvernul federal va trebui să întocmească o politică sportivă. Nu ştim cine va administra această moştenire. Este scandalos, este o ruşine cum merg lucrurile în această ţară. Este dificil de administrat sportul din Brazilia cu astfel de conducători în funcţii. Ei sînt în posturi pe viaţă", a spus Paes.

Interviul integral oferit de primarul oraşului Rio de Janeiro pentru postul de televiziune ESPN va fi difuzat vineri.

Membrii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) au ales, în octombrie 2009, oraşul Rio de Janeiro ca gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2016, competiţie pentru organizarea căreia au mai candidat Chicago, Tokyo şi Madrid.

Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august 2016.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.