Europa League

Piticii n-ajung la masa bogaţilor » Petrolul a pierdut la scor în Anglia şi nu mai are şanse de calificare, 1-5 cu Swansea

Michu a răsucit cuțitul în rana ploieștenilor: spaniolul a marcat cel de-al doilea gol al lui Swansea

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  vineri, 23 august 2013

Petrolul a pierdut ruşinos în faţa lui Swansea, iar calificarea în grupele Europa League reprezintă o utopie.

Petrolul a jucat rolul piticului în duel cu monştrii din primul minut. Numai dacă îl vezi pe Bony în duelurile cu prahovenii ai impresia că balaurii din basmele copilăriei chiar au existat cîndva pe pămînt. Iar dacă extratereştrii se vor apuca vreodată de fotbal, raportul de forţe cu pămîntenii va fi exact la fel cu cel dintre Swansea şi Petrolul.

După doar 25 de minute, ploieştenii se căutau prin iarbă. Routledge, 14 şi 25, a marcat fulgerător de lîngă o apărare anemică şi copleşită de traseele iuţi şi niciodată la întîmplare ale galezilor.

Între reuşite, Michu, 22, pusese latul în poarta goală după o nouă fază senzaţională: Shelvey a centrat pentru Hernandez, care a reluat spectaculos din cădere, iar Pecanha a respins în faţă, ideal pentru 3-0!

Doar Grozav respiră
Acasă, ne plîngem că iarba nu e netedă, că sînt smocuri şi zone doar de pămînt, dar la ce a jucat Petrolul aseară pe un teren ca de biliard, meritat poate fi doar un pogon de teren arabil! Nu numai că 0 a rămas sudat pe tabelă, dar cifra s-a regăsit pînă spre final şi la ocazii, şi la reuşite individuale în dreptul ploieştenilor.

Singurul care a încercat să se ia puţin la trîntă cu giganţii în alb a fost Grozav, dar după cîteva curse şi driblinguri acţiunile sale s-au frînt în picioarele tremurînde ale lui Hamza, Camara ori Dore.

După ce Bony a făcut ca transversala să pară din gelatină la un şut în forţă, tot el a stat la baza golului 4, la care cotul lui Pecanha a contribuit decisiv. Pozuelo, 70, a intrat în careu ca pe motocicletă pe lîngă Geraldo şi Benga şi a finalizat cu un lob de efect.

Petrolul a încheiat meciul frumos, cu o "foarfecă" de efect a lui Grozav, care tot taie şansele la calificare în grupele Europa League, dar măcar îi poate aduce lui Gicu şansa unei aventuri în Occident.

"Am arătat prea mult respect faţă de adversar, am fost prea relaxaţi în multe momente şi chiar nu-mi explic de ce am avut o evoluţie atît de slabă". (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Înfrîngerea este ruşinoasă, dar în fotbal e frumos că ai şansa, la următorul meci, să îţi iei revanşa. Duminică trebuie să cîştigăm cu Astra!" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Acest meci este cel mai slab de cînd mă aflu eu la Petrolul. Vom încerca imposibilul la Ploieşti, în retur" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Toţi băieţii au jucat foarte prost, pe Grozav îl felicit pentru golul frumos, dar aştept mai mult şi de la el! Acest gol reprezintă cele 5% şanse de calificare pentru care ne vom bate în retur, nu avem nimic de pierdut" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Gol pentru transfer
Gheorghe Grozav este cel mai curtat fotbalist din lotul Petrolului. Atacantul de 22 de ani a fost singurul dintre jucătorii "lupilor" care a încercat să dribleze şi să se facă remarcat.

Şi i-a reuşit, în minutul 87, cînd a înscris un gol fabulos. Guilherme a centrat, iar Grozav a reluat, de la 14 metri, din "foarfecă", la colţul lung, lăsîndu-l fără replică pe portarul lui Swansea, Vorm. Gicu a fost urmărit aseară de emisari ai lui Schalke 04, dar este şi pe lista de priorităţi a Bolognei.

Blat cu Vikingur
Petrolul a întîlnit-o în turul 2 preliminar pe Vikingur Gota după ce feroezii i-au eliminat pe finlandezii de la Inter Turku (1-1 şi 1-0). Returul cîştigat în Finlanda a reprezentat o mare surpriză, aşa că UEFA a început o anchetă.

La o lună distanţă, forul european a reuşit să afle că arbitrii ce au oficiat la acea partidă au făcut parte din mafia pariurilor. "Centralul" Andranik Arsenian şi unul dintre asistenţii săi, Hovhannes Avagian, ambii din Armenia, au recunoscut în faţa Comisiei de Disciplină a UEFA că au manipulat rezultatul final, astfel că ei au fost suspendaţi pe viaţă din fotbal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.