Europa League

Săptămînă foarte slabă pentru echipele româneşti » Consecinţele înfrîngerilor pe bandă din Europa! Cum arată coeficientul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 23 august 2013

Echipele româneşti calificate în competiţiile europene au impresionat pînă în play-off, dar în această săptămînă doar Steaua a obţinut o remiză.

În aceste condiţii, coeficientul României nu a mai înregistrat o creştere consistentă, iar prima schimbare s-a realizat chiar după meciurile de ieri din Europa League. Austria a urcat un loc, pe 14, iar noi sîntem pe 15, ultimul loc care asigură două echipe în Liga Campionilor în sezonul 2015/2016.

Dar Cehia şi Israel s-au apropiat de România. Cehii au 24.225, iar noi doar 24.257.

Problemele vor urma însă în următoarea perioadă, cînd putem rămîne doar cu Steaua în grupele competiţiilor europene. Petrolul, Pandurii şi Astra au şanse foarte mici de calificare după rezultatele din tur.

Spre deosebire de noi, cehii vor juca în grupe cu Plzen, dar şi foarte probabil cu Liberec, care a cîştigat cu 3-1 în deplasarea cu Udinese. Jablonec va rata calificarea aproape sigur, fiind învinsă de Betis Sevilla în manşa tur.

Austriecii vor continua în Europa cu Austria Viena, Salzburg, iar Rapid Viena are şi ea şanse bune de calificare.

Citeşte şi: VIDEO Dezastru pe linie! Toate echipele româneşti din Europa League au pierdut partidele tur din play-off

VIDEO şi FOTO "Tati, dacă Pintilii nu e, nimic nu e!" » Steaua s-a dereglat complet după ce şi-a pierdut elementul de siguranţă şi a remizat, 1-1, cu Legia


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.