Atletism

S-a dopat cu steroizi » S-a descoperit substanţa necunoscută din corpul lui Tyson Gay

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În organismul atletului Tyson Gay s-au descoperit valori crescute ale unui compus organic ce nu este produs de corpul uman.

Substanţa cu care s-a dopat sprinterul american Tyson Gay, depistat pozitiv în luna mai, este un steroid, a informat bbc.co.uk, după ce a obţinut extrase dintr-o scrisoare adresată atletului de Agenţia Americană Antidoping.

În scrisoarea ce datează din 23 iulie se menţionează că în eşantionul luat de la Gay s-au descoperit "valori ce corespund administrării unui steroid de natură exogenă". Conform regulamentelor americane, sancţiunea maximă pentru folosirea unui steroid interzis este de doi ani.

La 27 iulie, USADA a anunţat că analiza eşantionului B în cazul sprinterului Tyson Gay confirmă că sportivul a folosit o substanţă interzisă şi că a mai existat un control cu rezultat nefavorabil, fără să precizeze numele substanţei.

Gay a anunţat, pe 14 iulie, că a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi nu va participa la Mondialele de la Moscova. "Nu pot vorbi de sabotaj, dar am avut încredere în cineva şi am fost înşelat", a declarat atunci deţinătorul celei mai bune performanţe a sezonului la 100 de metri (9,75 secunde).

În aceeaşi perioadă a fost depistat pozitiv, dar la stimulentul oxilofrină, sprinterul jamaican Asafa Powell.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.