Tenis

Virgina Ruzici despre performanţele Simonei Halep: "Zburdă pe teren!"

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Virginia Ruzici, managerul Simonei, va fi alături de ea la US Open. Campioana de la Roland Garros 1978 a povestit cum o vede pe Halep în acest moment.

- Doamnă Ruzici, vă aşteptaţi ca Simona să ajungă în acest sezon atît de departe?
- Eu mă aşteptam, dar faptul că a cîştigat şi la New Haven face ca explozia ei să fie şi mai fulgerătoare, 4 turnee pe 3 suprafeţe diferite este incredibil. A mai făcut un pas, a mai trecut o etapă. Eu mă bucur că a reuşit la Cincinnati şi la New Haven să cîştige şi meciuri în trei seturi, ceea ce dovedeşte disponibilitatea ei de a se lupta, mă bucur că a învins jucătoare ca Stosur, ca Bartoli, chiar şi Suarez-Navarro, care este dificilă ca stil de joc pentru Simona.

- Dă impresia pe teren că are încredere, că poate bate pe oricine...
- Rezultatele acestea au venit şi datorită încrederii pe care a strîns-o, dar eu o găsesc foarte bine pregătită fizic, zburdă pe teren, întîlneşte mingea devreme, este excelentă, distruge atacul adversarelor şi face contraatac. Cu nivelul său actual, e pe cale de a speria multe jucătoare. La Cincinnati, la meciul cu Serena, a fost epuizată mental de toate meciurile de dinainte, dar în setul al doilea a fost aproape. E o perioadă de ascensiune pe care o aşteptam de mult, acum e mai solidă, greşeşte mai puţin, trebuie să o baţi, pentru că nu mai face cadouri.

- Vă calcă pe urme, ea a cîştigat patru turnee într-un an, dumneavoastă aveţi cinci în 1978...
- Sper să ajungă acolo unde am bănuit că o să ajungă atunci cînd am văzut-o prima dată.

- La US Open are o parte de tablou accesibilă.
- Acesta e cuvîntul. Accesibilă. Bineînţeles însă că trebuie să ia lucrurile meci cu meci, fără să se gîndească la tablou.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.