Atletism

Constantina Diţă: "Tinerii preferă să piardă nopţile şi să stea pe Facebook" » Întîmplare incredibilă la Snagov: au aruncat cu bere în atletă :o

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 26 August 2013

Constantina Diţă a cîştigat medalia de aur la maraton la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar acum, la 43 de ani, a participat la Campionatele Naţionale în proba de 10.000 de metri, dar a încheiat doar pe locul 7.

Atleta nu vrea să antreneze în România şi dă vina pe viaţa extrasportivă a tinerilor: "Mă umplu de energie cînd strigă românii la mine. Vreau să le dau un exemplu tinerilor atleţi că poţi să alergi la campionatele naţionale chiar dacă ai ieşit campion olimpic. Trebuie să ai pasiune pentru asta.

Mi-ar plăcea să antrenez, dar nu îmi place să stau pe stadion şi să văd sportivii că nu muncesc. Decît să mă enervez, mai bine nu antrenez. Nici noi nu am avut cine ştie ce condiţii, dar am făcut performanţă. Tinerii de acum preferă să piarda nopţile şi să stea pe Facebook decît să se odihnească şi să muncească. Dacă vrei să faci sport de performanţă trebuie să faci sacrificii", a spus Constantina Diţă-Tomescu la Dolce Sport.

Diţă a povestit şi o întîmplare care ilustrează situaţia din România. "În 2009 alergam pe o şosea in Snagov, iar dintr-o maşină cîţiva baieţi au scos sticlele cu bere şi au început să mă stropească".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.