Stranieri

Mircea Lucescu nu reuşeşte să îşi explice înfrîngerea cu Dnepr: ”N-am înţeles ce-am jucat!”

Mircea Lucescu a suferit primul K.O. în acest campionat, după ce pornise cu 6 succese consecutive

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lui Şahtior acuză relaxarea şi greşelile făcute de jucătorii experimentaţi: ”Dnepr a jucat mai bine, a fost motivată şi ne-a dat o lecţie. Noi parcă veniserăm să scoatem un egal”.

Mircea Lucescu nu-şi mai priveşte de sus rivalele din Ucraina. După aproape un an, 5 luni şi 41 de etape, Şahtior nu mai e lider, iar de pe 1 mai 2011 nu mai pierduse un meci în care să încaseze trei goluri! Înfrîngerea clară cu Dnepr (1-3) l-a înfuriat pe Il Luce, care şi-a criticat elevii pentru atitudine.

"Jucătorii mei, mai ales cei exprimentaţi, au făcut o mulţime de greşeli. Cei patru oameni ofensivi ai lui Dnepr, Zozulia, Seleznev, Konoplianka şi Matheus, au făcut tot ce-au vrut cu apărarea noastră. Nu am înţeles nimic din ce-am jucat! Au intrat în teren relaxaţi, poate se gîndeau la egal, însă Dnepr a jucat mai bine, a avut mai multă dorinţă şi a învins meritat. O lecţie ce ne dă de gîndit", a declarat Lucescu.

Antrenorul român i-a acuzat pe brazilienii transferaţi în vară şi titularizaţi duminică, Fred şi Fernando, pentru evoluţia slabă: "În Ucraina n-ai timp să mergi liniştit cu mingea la picior, să te întorci, ci trebuie să lupţi tot timpul! Dnepr a profitat şi ne-a surprins descoperiţi pe contraatac pe spaţiile mari lăsate".

70 de meciuri fără penalty împotrivă a avut Şahtior în campionat pînă la eşecul cu Dnepr. Ultimul 11 metri l-a primit Dinamo Kiev pe 1 mai 2011

"Brazilienii nou-veniţi trebuie să înţeleagă că aici nu se pot plimba cu mingea la picior, iar după ce-o pierd să stea se uite!" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.