Campionate

Messi, Ribery sau Ronaldo? » Ovidiu Ioaniţoaia este în juriul care va decide cel mai bun jucător din Europa

Messi, 26 ani, Ronaldo, 28 ani şi Ribery, 30 ani, favoriţi la marele premiu

Articol de Răzvan Luţac, Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cei trei au rămas în cursă pentru trofeul "UEFA Best Player in Europe": 53 de jurnalişti, cîte unul din fiecare ţară UEFA, vor vota jucătorul sezonului 2012/2013 din campionatele continentale.

Aflată la a treia ediţie, manifestarea "UEFA Best Player in Europe" e organizată de forul fotbalistic continental şi de compania European Sports Media, misiunea ei fiind să aleagă cel mai bun jucător care a activat în Europa sezonul precedent.

Joi, la Grimaldi Forum din Monte Carlo, în deschiderea tragerii la sorţi pentru Liga Campionilor, directorul Gazetei, Ovidiu Ioaniţoaia, va fi singurul nume din presa română care va vota.

Dominaţie bavareză
Pe lista publicaţiilor reprezentate se află nume grele: Kicker din Germania, A Bola din Portugalia, Don Balon din Spania sau Gazetta dello Sport din Italia.

Cei 53 de ziarişti au avut la dispoziţie o listă iniţială cu 26 de fotbalişti, din care au rămas 10, iar în urma unui vot preliminar s-a ajuns la trei finalişti: Messi de la Barcelona, Ribbery de la Bayern şi Ronaldo de la Real.

Interesant e că nici măcar în lista de 10 nu se găseşte un jucător din Serie A, în vreme ce Premier League a obţinut doar locurile 8 şi 10! Bayern domină, cu un jucător rămas în top 3 şi alţi trei clasaţi mai jos.

CLASAMENT LOCURILE 4-10
4. Robben (Bayern)
5. Lewandowski (Dortmund)
6. Muller (Bayern)
7. Schweinsteiger (Bayern)
8. Bale (Tottenham)
9. Ibrahimovici (PSG)
10. Van Persie (Man. United)

Pentru prima oară, evenimentul nu mai e legat de Supercupa Europei. S-a decis ca "UEFA Best Player in Europe" să rămînă la Monte Carlo, în condiţiile în care Supercupa a devenit o competiţie itinerantă, cu Praga drept loc de desfăşurare în 2013, apoi Cardiff, în 2014, şi Tbilisi în 2015.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.