Liga Campionilor

FOTO Singuri în mijlocul decibelilor » UEFA a fost ironizată printr-o coregrafie de zile mari la Varşovia

+6 Foto
Coregrafia realizată de fanii polonezi i-a impresionat inclusiv pe românii prezenți pe stadion // Foto: Raed Krishan (Varșovia)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mare parte din Zyleta, galeria Legiei, a intrat pe stadion, a stat la cealaltă peluză, a creat o atmosferă infernală pentru Steaua, dar şi pentru forul de la Nyon.

Steaua n-a scăpat aseară de atmosfera incredibilă pe care fanii Legiei o fac meci de meci pe teren propriu. Peluza Nord, cea unde stă de regulă celebra Zyleta, a rămas goală, dar chiar suporterii s-au ocupat înainte de meci să o cosmetizeze. Au "îmbrăcat-o" cu un banner uriaş verde-roşu, pe care stătea scris, cu alb, LEGIA.

Mare parte din ultraşii campioanei Poloniei s-au mutat la cealaltă peluză, iar infernul a început cînd jucătorii Legiei au ieşit pe teren. MM Stoica, aflat pe teren, nu se mai sătura să privească spectacolul fonic, de culoare şi de mişcare al leşilor. Crainicul stadionului a coborît pe gazon şi a început să întreţină atmosfera cu un discurs "a la Gabi Safta".

Enumerarea numelor jucătorilor Stelei s-a făcut de parcă stadionul a intrat într-un stup de viespi. A urmat prezentarea gazdelor, apoi scandări repetate ale peluzei, după care "Zyleta" a dat drumul cîntecelor. Valoarea decibelilor a depăşit cu mult ce poate suporta o ureche normală. Nu doar că nu se mai putea purta o convorbire telefonică, dar parcă nici gîndurile nu mai reuşeai să ţi le asculţi ca lumea.

Discurs huiduit
Cu 10 minute înainte de start, tribunele se umpluseră şi dacă la alte meciuri internaţionale grupul susţinătorilor stelişti se observa chiar şi de la ultimul rînd, acum fularele roş-albastre au rămas îngropate undeva în albul fără sfîrşit al unor fani polonezi care au creat şi un moment fără precedent pentru o competiţie ce se vrea perfectă.

Momentul în care s-a intonat imnul Champions League, dar şi cînd s-a citit mesajul de respect din partea UEFA, toată peluza şi nu numai au huiduit şi au scandat împotriva forului de la Nyon.

Cu 5 minute înainte de start, echipele au ieşit pe teren şi publicul s-a transformat parcă în 24.000 de diavoli tasmanieni, cu o singură gură. Peluza a afişat o coregrafie cu o inimă pe care scria UEFA.

Responsabilii de la Nyon probabil că au rîs satisfăcuţi pentru cîteva secunde, după care au văzut, de fapt, mesajul: Ultra Extreme Fanatical Atmosphere. Probabil cel mai frumos, mai inteligent şi mai ironic pe care UEFA l-a primit vreodată.

Apoi, portughezul Proenca a aşteptat ca peluza să se stingă de torţe şi fumigene şi a fluierat pentru prima dată. De aici înainte a urmat ce aţi văzut şi în trasmisia TV.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.