Auto

Victorie pentru Fernando Alonso la Nurburgring

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

AMOS NEWS / Spaniolul Fernando Alonso, campionul mondial en-titre, si-a dovedit din plin valoarea in marele premiu de formula 1 al Europei, de la Nurburgring, castigand pe ultimii metri o cursa dominata de masinile Ferrari.

Cu Lewis Hamilton scos din joc de accidentul suferit in antrenamentele de sambata, chiar daca englezul a luat startul in cursa, McLaren s-a bazat din plin pe Fernando Alonso iar campionul nu a dezamagit.

Aflat la circa cinci secunde in spatele lui Massa cu aproximativ 12 tururi inainte de final, Alonso a sprintat decisiv si cu patru tururi pana la final, ibericul a reusit ceea ce parea imposibil la un moment dat, sa-l depaseasca pe brazilianul Massa.

Apoi, finalul de cursa a fost la discretia lui Alonso care i-a depasit pe Felipe Massa, Mark Webber, Alexander Wurz, David Coulthard si Nick Heidfeld.

Cursa de la Nurburgring a fost influentat insa masiv de ploaie, inregistrandu-se noua abandonuri, printre care Kimi Raikkonen, Ralf Schumacher, Jenson Button si Nico Rosberg, in timp ce Lewis Hamilton a incheiat doar pe locul noua, la circa o secunda in spatele finlandezului Heikki Kovalainen, ultimul pilot intrat in puncte.

Astfel, etapa a zecea a campionatului mondial de formula 1 a fost cu ghinion pentru debutantul englez Lewis Hamilton, cel care a ratat pentru prima data un podium in cariera si nici macar nu a reusit sa puncteze.

In clasamentul general al pilotilor ramane insa lider Lewis Hamilton cu 70 de puncte dar colegul sau de la McLaren, Fernando Alonso, campionul mondial en-titre, s-a apropiat la numai doua puncte, iar Felipe Massa a urcat pe trei cu 59 de puncte, in dauna colegului sau de la Ferrari, Kimi Raikkonen.

In clasamentul constructorilor, McLaren a ajuns la 138 de puncte, Ferrari are 111 puncte, BMW Sauber are 61 de puncte, iar Renault 32 de puncte.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.