Europa League

Petrolul lui Contra a făcut istorie » Realizările "lupilor" în acest sezon de Europa League

Articol de Liviu Manolache  —  vineri, 30 august 2013

Petrolul şi-a încheiat asearã aventura europeanã cu un succes în faţa galezilor de la Swansea. Revenirea în competiţiile continentale dupã 18 ani a consemnat şi cîteva cifre importante statistice realizate de gruparea ploieşteanã.

Deşi a lipsit în partida de joi, Gicu Grozav a urcat direct pe locul 2 în clasamentul marcatorilor "all-time" al "lupilor galbeni". Atacantul transferat sãptãmîna aceasta în Rusia a marcat 6 goluri în 5 meciuri, cifrã cu care este depãşit doar de fostul mare jucãtor Mircea Dridea I, autor a 10 reuşite în 20 de partide.

Cosmin Contra a fost al 5-lea tehnician pe banca ploieştenilor în Europa. Acesta a bifat 6 jocuri, din care 4 încheiate cu victorie, la ambele capitole fiind depãşit doar de Ilie Oanã, 20 jocuri - 11 victorii.

Vikingur-Petrolul 0-4, pentru a doua oarã prahovenii au stabilit cea mai mare diferenţã de scor pro în competiţiile continentale, precedentul datînd din 1962, atunci cînd s-au impus cu acelaşi scor în faţa cehilor de la Spartak Brno. Tot de meciul cu reprezentanta celor din I Feroe se leagã şi primul autogol de care au beneficiat în Europa, "marcator" Atli Gregersen.

Pablo De Lucas a fost primul marcator strãin din istoria Petrolului (Petrolul-Vikingur 3-0).

Victoria cu 2-1 din deplasare obţinutã în disputa cu Vitesse Arnhem a fost doar a 2-a înregistratã de o formaþie din România împotriva unei reprezentante din Eredivisie pe pãmînt olandez, prima fiind cel al Stelei cu Heerenveen în 2006.

Asearã, Petrolul a depãşit CFR-ul şi a urcat pe locul 6 în clasamentul "all-time" privind numãrul de partide disputate de o formaţie din România în cupele europene cu 35 de partide.  De asemenea, victoria în faţa galezilor a însemnat al 17-lea succes european, poziţia a 5-a la acest capitol dupã Steaua, Dinamo, Rapid şi U Craiova.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.