Liga 1

Dacă nu e Wesley, e Sînmărtean » Steaua îl vrea iarăşi pe mijlocaşul de la Vaslui şi ezită să semneze cu atacantul brazilian

Sînmărtean joacă mijlocaș ofensiv sau stînga

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steliştii se tem să nu primească interdicţie la transferuri dacă vor semna cu brazilianul de 32 de ani, iar Gigi îl vrea iarăşi pe mijlocaşul Vasluiului.

Roş-albaştrii au bătut palma cu Wesley Lopes, dar le e frică de repercursiunile pe are le-ar putea avea asupra clubului această mutare. Sud-americanul care va împlini 33 de ani în noiembrie a rupt unilateral contractul cu Al-Hilal, iar saudiţii vor demara un process la FIFA împotriva sa.

Brazilianul susţine că dreptatea e de partea sa şi că nu va avea de suferit, însă "militarii" consideră că riscul e mult prea mare. Dacă se va dovedi că Wesley a greşit plecînd din Arabia Saudită, clubul din Ghencea ar risca să primească o interdicţie la transferuri.

"Din păcate, e o problemă cu el. Am discutat cu Valeriu Argăseală, specialistul nostru pe probleme de regulament, şi ne-a spus că există acest risc", a anunţat Mihai Stoica la Fanatik Show.

Sud-americanul e însă încrezător că pînă la urmă va ajunge în Ghencea: "Vreau la Steaua, e singura formaţie din România care m-a dorit. E calificată în grupele Champions League şi ar fi o plăcere pentru mine să ajut la rezultate bune în această competiţie".

MM şi Reghe nu-l doresc
Imediat după ce Steaua s-a calificat în grupe, Gigi Becali l-a cerut insistent pe Wesley, dar, la fel ca şi în trecut, Stoica a încercat să-l convingă că nu e cea mai bună soluţie.

În scrisoarea pe care Becali i-a dat-o lui Reghecampf, dezvăluită de fanatik.ro, finanţatorul a avut şi un mesaj pentru managerul stelist: "Mihai, te rog să respecţi ordinele mele cu sfinţenie, dacă eşti frate cu adevărat! Nu accept nici un sfat de la nimeni, asta este hotărîrea mea finală".

Nici Reghe nu s-a declarat încîntat de transfer: "E un fotbalist capricios, are şi o vîrstă... Dacă vine, trebuie să joace, nu pot să-l ţin pe bancă".

"Luaţi-l pe Sînmărtean"
Imediat ce Argăseală I-a spus lui MM ce riscă Steaua dacă-l legitimează pe Wesley, managerul a luat legătura cu Gigi. "Ne-a zis că dacă nu se poate şi nu se poate să-l legitimăm pe brazilian, atunci să ne orientăm spre Sînmărtean. Gigi vrea neapărat un jucător cu experienţă pe acel post!", spus Stoica la Digisport.

Ca şi Wesley, Lucian e unul dintre fotbaliştii pe care Becali îi doreşte de ani buni. Mijlocaşul de 33 de ani şi jumătate a negociat cu roş-albaştrii şi în primăvară, dar atunci tratativele s-au împotmolit după ce latifundiarul a ajuns la închisoare.

Sfaturi de la Victor
Ieri, după ce s-a înţeles cu Steaua, Wesley, însoţit de impresarul Lucian Marinescu, a mers la biroul lui Victor Becali pentru a se sfătui cu acesta, avînd în vedere situaţia în care se află după ce a rupt unilateral contractul cu Al-Hilal.

"Nu cîştig nici un ban, vreau doar să ajut la acest transfer. Marinescu e un prieten de-ai mei, pe cînd era jucător eu eram agentul lui. Cu siguranţă Al-Hilal va deschide un proces împotriva lui, dar el va putea juca pentru Steaua înainte de verdict. Dacă va pierde, saudiţii vor trebui să fie despăgubiţi", a spus Becali.

"Eu şi Victor Becali facem totul să se rezolve cît mai repede transferul lui Wesley la Steaua. E o situaţie destul de grea la clubul din Ghencea, trebuie să se ajungă la un consens. Cum să nu-ţi doreşti un jucător ca Wesley?!" (Lucian Marinescu, impresarul lui Wesley)

"Am vorbit cu Reghecampf la telefon, dar nu foarte mult. Nu mi-a zis că nu m-ar vrea. A rămas să mai discutăm. Nu ştiu cînd, pentru că e foarte ocupat în aceste zile" (Wesley Lopes, atacant)

Oferta Stelei pentru Wesley
- 30.000 de euro salariu lunar
- 100.000 de euro pentru orice victorie în CL
- 200.000 de euro primă de calificare în primăvara CL
- 100.000 de euro primă de calificare în primăvara EL
- în cazul în care va pierde procesul cu Al-Hilal, Steaua va plăti jumătate din suma pe care jucătorul va fi nevoit să o achite saudiţilor

61 de goluri a marcat Wesley în campionat pentru Vaslui în cele 113 partide bifate de el. Brazilianul e străinul cu cele mai multe goluri reuşite în istoria Ligii 1

121 de meciuri are Sînmărtean pentru Vaslui în Liga 1, la FC Vaslui, din ianuarie 2010 pînă acum

360.000 de euro e salariul anual al lui Sînmărtean la FC Vaslui

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.