Campionate

Şi-a luat star de la Milan! » E de rău, Steaua! Schalke s-a întărit cu Kevin-Prince Boateng

Boateng a semnat pe 3 sezoane cu Schalke, cu opțiune pentru un al 4-lea

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Internaţionalul ghanez în vîrstă de 26 de ani, autorul unei ”duble” cu Eindhoven, i-a costat pe ”mineri” 12 milioane de euro.

Reghecampf şi-a dorit-o pe Schalke în grupă. În condiţiile unui start dezastruos în noul sezon, cu un singur punct în 3 etape de Bundesliga şi emoţii mari în play-off-ul Ligii, contra lui PAOK (1-1, 3-2), nemţii păreau un adversar la îndemînă. Ei bine, nu mai e cazul.

Şefii "minerilor" au reacţionat rapid pe piaţa transferurilor şi au făcut ieri o achiziţie de top: Kevin-Prince Boateng, de la AC Milan. Internaţionalul ghanez i-a costat 12 milioane de euro, dar îşi merită toţi banii.

Sezonul trecut s-a numărat printre cei mai buni jucători ai rossonerilor, iar nu mai departe de marţi i-a calificat în grupele Ligii, cu o "dublă" în returul contra lui Eindhoven (3-0).

Tehnic, exploziv, uneori chiar brutal, fratele vitreg al fundaşului cu acelaşi nume de la Bayern are şi avantajul unei bogate experienţe în Bundesliga (Hertha, Dortmund), Premier League(Tottenham, Portsmouth) şi Serie A (Milan). Iar faptul că vorbeşte şi germana foarte bine, fiind născut la Berlin, aproape că-i garantează o integrare rapidă în colectivul "minerilor".

Un dur. L-a rupt pe Ballack!
Pe cît e de tehnic, pe atît de rău poate fi Boateng pe gazon. Cînd era la Portsmouth, el l-a accidentat grav pe Ballack (Chelsea) în finala Cupei Angliei 2010. Neamţul a pierdut atunci Mondialul şi apoi a fost trecut definitiv pe linie moartă de selecţionerul Joachim Low.

18 septembrie e data primei întîlniri dintre Steaua şi Schalke în Ligă. Meciul se dispută la Gelsenkirchen

10 goluri a marcat Kevin Prince Boateng pentru Milan în 74 de apariţii în Serie A

"Boateng e jucătorul pe care ni l-am dorit. Aveam mare nevoie de un plus de calitate la mijlocul terenului" (Clemens Tonnies, preşedinte Schalke)

SCHALKE CU BOATENG
Hildebrand - Uchida, Matip, Howedes, Fuchs - Hoger, Jones - Farfan, K.P. BOATENG, Draxler - Huntelaar

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.