Liga 1

Primul mare refuz » Luţu a fost trimis ieri de Becali la Mogoşoaia ca să-l convingă pe Marica să semneze

Marica, 27 de ani, a evoluat în ultimii 10 doar în străinătate: la Şahtior, la Stuttgart şi la Schalke 04

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Atacantul "naţionalei" a refuzat un salariu de 1,1 milioane de euro, pe doi ani de contract, ultima ofertă pe care patronul roş-albaştrilor i-a făcut-o ieri.

Steaua a sperat degeaba că îşi va trage atacant de Champions League, cu care să încerce ce n-a reuşit nici o echipă din România: să atingă primăvara Ligii. Ciprian Marica a spus pas ieri propunerii celor din Ghencea de a veni să joace împotriva lui Chelsea, Schalke şi Basel.

Gigi Becali, anticipînd că Marica e greu de înduplecat, l-a trimis ieri pe omul său de încredere, Ionuţ Luţu, să-l convingă personal în cantonamentul de la Mogoşoaia, acolo unde atacantul se pregătea. După ce Luţu a ajuns acolo, i-a oferit lui Marica posibilitatea să discute direct cu Becali, la telefon.

Latifundiarul a plusat faţă de propunerea de vineri: 1,1 milioane de euro pe an salariu pentru cei doi ani de contract, plus bonusuri de 100.000 de euro la victorie şi 50.000 de euro la egal în grupa de Champions League. După 10 minute de convorbire însă, Marica a anunţat poziţia lui: "Mulţumesc de ofertă, nu vin la Steaua!".

Revine varianta Dembele
Steaua trebuie să se reorienteze rapid în privinţa unui atacant. Cum nici negocierile pentru Kapetanos nu sînt finalizate, Mihai Stoica insistă pentru Mana Dembele, care evoluează la Clermont, în liga a doua din Franţa.

În vîrstă de 24 de ani, jucătorul din Mali a fost om de bază în ultimii doi ani la Clermont, unde a jucat 78 de meciuri şi a înscris 22 de goluri, doar în campionat.

4 luni şi 10 zile au trecut de cînd Marica a jucat ultima oară într-un meci oficial: Frankfurt - Schalke 1-0, disputat pe 20 aprilie, cînd românul a bifat o repriză

5 luni fără 5 zile au trecut de cînd Marica a marcat ultima dată într-un meci care să nu fie amical: Werder Bremen - Schalke 0-2, disputat pe 6 aprilie

Cum ar fi arătat Steaua, cu toate ţintele de lux atinse
Tătăruşanu - Celeban, Szukala, Varela, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Wesley, Tănase - Marica

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.