Nationala

Maghiarii ne ţin socoteala » Top 7 scandaluri şi ciudăţenii descoperite în fotbalul românesc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 05 septembrie 2013

Meciul dintre România şi Ungaria i-a determinat pe jurnaliştii maghiari să scotocească în istoria fotbalului românesc.

Primul personaj de care amintesc ungurii este Jean Pădureanu, pe care-l prezintă ca fiind cel care a dezvoltat blaturile şi reciprocităţile în fotbalul românesc.

Jurnaliştii din ţara vecină amintesc şi de scandalul mituirii arbitrilor, în urma căruia patronul lui FC Argeş, Cornel Penescu, a fost condamnat la închisoare, în anul 2009.

Din poveştile alese nu putea lipsi Gigi Becali. Maghiarii scriu de cele două arestări ale patronului Stelei. În 2013, Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Al 4-lea subiect ales este Adrian Mutu, care n-a fost convocat de Piţurcă pentru meciul de mîine seară. Jurnaliştii unguri amintesc de "episodul cocaina". Ca fostbalist al lui Chelsea, Mutu a fost depistat pozitiv şi suspendat 9 luni.

Povestea echipei FC Olt Scorniceşti, care a ajuns una dintre marile puteri ale fotbalului românesc la ordinul lui Ceauşescu, le-a atras atenţia maghiarilor. Aceştia prezintă pe scurt povestea echipei care a dispărut după ce dictatorul a fost executat, în 1989.

Şi rivalitatea dintre Steaua şi Dinamo a fost analizată de ziariştii maghiari. Aceştia amintesc de o partidă controversată dintre cei doi granzi bucureşteni, din 1988. Atunci, într-o finală de cupă, Dinamo a cîştigat pe teren trofeul, dar ulterior s-a decis că un gol al Stelei anulat pe motiv de ofsaid trebuie validat, astfel că echipa susţinută de familia dictatorului a primit trofeul.

Al 7-lea eveniment pus sub lupă de unguri este episodul care-l are în prim-plan chiar pe actualul selecţioner Victor Piţurcă. În 2008, au apărut imagini cu Piţurcă trişînd într-un cazino din Bucureşti, care au făcut mare vîlvă la acea vreme şi care i-au pus definitiv selecţionerului amprenta de împătimit al jocurilor de noroc.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.