Nationala

FOTO Ziua Fiarei la Bucureşti » Imagini de coşmar la sosirea maghiarilor în Bucureşti: sînge, haos şi torţe

+11 Foto
TURISM MAGHIAR. Unul din fanii vecini veniţi în România la un meci de fotbal. Oare?

Articol de Gabriel Berceanu, Victor Vrînceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

1.500 de ultraşi maghiari au stîrnit un adevărat război civil ieri, la 16:00, cînd au ajuns cu trenul de Budapesta pe peronul 16 al Gării de Nord. Alte sute au vandalizat Centrul Vechi al Capitalei.

Ora 16:05, megafonul Gării anunţă trenul de Budapesta. Capul peronului e încadrat de jurnalişti şi jandarmi. Ultimii se agită ca nişte furnici: din vagoane se zăresc feţele ultraşilor. Pe geamuri sînt aliniate braţe musculoase, tatuate şi torţe roşii aprinse.

Cînd coboară maghiarii, începe festivalul de petarde şi de scandări: "Transilvania va fi din nou a Ungariei", "Ţiganii, ţiganii!". O jurnalistă din Ungaria plînge şi tremură, ne traduce gîfîind.

Un "munte" din tabăra maghiară, la bustul gol, forţează cordonul de jandarmi şi încasează un baston pe umăr. Răspunsul? Încordează corpul şi face un pas în faţă spre jandarm, primind în plin lovitura. Cu zîmbetul pe buze.

Pînă la autocarele destinate "oaspeţilor", cu direcţia Arena Naţională, începe asediul. Lovituri, urlete, sticle sparte, ungurii beţi se aruncă pe jos, gazele lacrimogene acoperă tot.

În paralel, în Centrul Vechi al Bucureştiului, se dă o altă luptă. Fără motive. Cu aceleaşi imagini de coşmar.

Replica zilei pe Facebook:
"Săptămîna asta ne atacă ungurii. Săptămîna viitoare, turcii. Mă simt ca în secolul XVI!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.