Handbal

Se împart trofeele! » HCM Baia Mare - Jolidon Cluj şi HCM Constanţa - Ştiinţa Bacău luptă azi pentru Supercupa României

George Buricea (la minge) şi coechipierii săi au cîştigat sezonul trecut disputele cu băcăuanii // Foto: Bogdan Bălaş

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 07 septembrie 2013

La feminin, HCM Baia Mare şi Jolidon Cluj îşi dispută prima cupă a sezonului, iar la masculin, HCM Constanţa şi Ştiinţa Dedeman Bacău.

Sala Rapid din Capitală va găzdui azi un interesant cuplaj de handbal. Se vor disputa meciurile din Supercupa României, atît la feminin, cît şi la feminin.

Vicecampioana contra locul 3
După desfiinţarea Oltchimului, şi practic dispariţia campioanei, federaţia a recurs la un compromis. A decis disputarea Supercupei între echipele clasate pe locurile 2 şi 3: HCM Baia Mare, formaţia care a cîştigat şi Cupa României, şi U Jolidon Cluj.

Disputa e una dezechilibrată, mai ales că Baia Mare a reuşit cîteva transferuri sonore, gen Ungureanu, Nechita, Szucs, Marin, în timp ce Clujul şi-a pierdut o serie de jucătoare de bază: Petroczi, Dincă, Vădineanu, Holhoş, Cartaş.

"Sperăm să cîştigăm primul trofeu al sezonului. Am mai jucat cu Clujul, la Trofeul Maramureşului, am cîştigat atunci cu 33-27. Au o echipă bună, dar încercăm să cîştigăm din nou", a declarat extrema Adriana Nechita, fosta handbalistă a Oltchimului.

Clujul anunţă şi ea, prin vocea antrenorului Horaţiu Paşca. "Ne dorim să cîştigăm, nu avem nimic de pierdut, ele sînt favorite, dar nu ne vom da la o parte".

Constanţa a cîştigat tot
La masculin, campionii de la HCM Constanţa au reuşit eventul în sezonul trecut. În finala Cupei României, "marinarii" au surclasat pe Ştiinţa Dedeman Bacău, scor 34-23. Moldovenii se pot lăuda însă că le-au administrat constănţenilor, pe teren propriu, prima înfrîngere după mai bine de un an, în campionatul intern.

Echipa selecţionerului Eliodor Voica îşi doreşte revanşa, mai ales că HCM vine după ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor, iar lotul campionilor a slăbit, după ce legiunea sîrbo-spaniolă a plecat de la echipă.

"Va fi un meci dificil, nu prea am avut timp de odihnă după turneul din Portugalia, dar ne dorim trofeul. Constanţa e o echipă căreia îi plac victoriile şi este obişnuită să cîştige", a declarat antrenorul Zvonko Sundovski.

Program Supercupă
ora 17:00 HCM Baia Mare-Jolidon Cluj  /  Digi1
ora 19:00 HCM Constanţa-Dedeman Bacău  /  Digi 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.