Nationala

După 333 de zile » Ce s-a schimbat de acum aproape un an, cînd învingeam Turcia la Istanbul?

+4 Foto
La Istanbul, Grozav a înscris golul unei victorii de diamant în lupta "tricolorilor" pentru barajul CM 2014. Mîine va lipsi, e rîndul lui Maxim!

Articol de Gabriel Berceanu  —  luni, 09 septembrie 2013

Cu un nou selecţioner, altă aşezare tactică şi un prim 11 modificat, turcii vin să dea bătălia decisivă la Bucureşti: avem avantajul stabilităţii pe bancă şi în rîndul titularilor, poate chiar am crescut!

Pierderea evidentă pentru România o constituie absenţa lui Bourceanu, suspendat după un "galben" încasat foarte uşor cu Ungaria. În locul lui Grozav şi Torje apar Maxim şi Tănase, cu plusuri şi minusuri fiecare.

Turcia e practic o altă echipă, dincolo de cele patru nume noi care vor figura cel mai probabil în opţiunile lui Terim.

Echipa Turciei la Istanbul
4-2-3-1: Volkan - Gonul, Semih, Omer, Hasan Ali - Emre, Topal - Ht. Altintop, Arda, Sararer - Bulut
Selecţioner: Abdullah Avci

Echipa Turciei acum
4-4-2: Volkan - Gonul, Semih, Omer, Caner - Tore, Selcuk, Topal, Arda - Bulut, Burak
Selecţioner: Fatih Terim

Echipa României la Istanbul
4-2-3-1: Tătăruşanu - Tamaş, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Grozav, Stancu - Marica
Selecţioner: Victor Piţurcă

Echipa României acum
4-2-3-1: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban, Pintilii - Tănase, Maxim, Stancu - Marica
Selecţioner: Victor Piţurcă

TOP 4 DETALII PRO "TRICOLORI"

Avem fundaş dreapta
Tamaş a jucat bine la Istanbul, dar a fost o improvizaţie în dreapta defensivei. Măţel a impresionat cu Ungaria şi poate repeta performanţa şi mîine. În locul lui Dzsudzsak va fi alt adversar tehnic, "creatorul" Arda Turan.

Nu mai sînt prundeţi
Turcia nu era la Istanbul în faţa unui meci de "all-in", ca acum. A trecut în 4-4-2, mijlocaşi laterali mult mai ofensivi ca profil şi două vîrfuri autentice. Îi putem surprinde pe contraatac, mai ales că o remiză ne avantajează.

Stabilitate la lot
Ne-am păstrat selecţionerul, structura de bază a lotului şi formula tactică. Atmosfera este foarte bună, spre deosebire de tabăra turcilor, cu Terim acuzat că face jocurile lui Galata, echipă pe care o pregăteşte în paralel.

Sînt pe minus în stînga
Pierderea fundamentală a turcilor vine în flancul stîng al defensivei. Hasan Ali Kaldirim de la Fenerbahce nu va figura titular, iar înlocuitorul Caner Erkin, de la acelaşi club!, e de fapt o aripă stîngă reprofilată.

TOP 4 DETALII PRO TURCIA

Fatih Terim
Motivator, autoritar, profesionist şi cu experienţă. Diferenţă enormă faţă de Avci, în atitudine şi palmares. Poate fi elementul-cheie, cîtă vreme şi-a asumat schimbări rapide şi fundamentale pentru stilul de joc al Turciei.

S-a rupt mijlocul nostru
Suspendarea lui Bourceanu ne prinde descoperiţi, cîtă vreme şi Costin Lazăr e suspendat. Variantele Hoban, Ionuţ Neagu sau Chiricheş sînt oricum sub nivelul de unitate şi concentrare al axului Bourceanu-Pintilii.

Raţ şi Torje au scăzut.
La Istanbul, Torje venea din postura de jucător în prima echipă a Granadei, iar Raţ avea meciuri în picioare la Şahtior. Astăzi, doi din jucătorii de bază ai "tricolorilor" sînt în situaţii dificile, fără meciuri la club în acest sezon.

Burak Yilmaz
În noua formulă a lui Terim, atacantul numărul unu al turcilor revine titular şi întăreşte compartimentul ofensiv alături de Bulut, vîrful de la Istanbul. Burak are 2 goluri şi 2 assisturi în 3 partide pentru Galata, în acest sezon.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.