Nationala

Dialog relaxat cu Pintilii: "Dacă ajung în primăvara Ligii şi la Mondial, mă las!" :D

+1 Foto
Pintilii a fost cel mai bun tricolor în meciul cu Ungaria

Articol de Răzvan Luţac  —  luni, 09 septembrie 2013

Fotbalistul a vorbit pentru Antena 1 despre reuşita cu Ungaria, spune că turcii sînt mult peste maghiari şi glumeşte că se retrage dacă ajunge în primăvara Ligii şi la turneul final al CM.

Mihai Pintilii a înscris primul său gol la "naţională" în meciul cu Ungaria. Şutul din minutul 31 îi dă încă fiori închizătorului de 28 de ani, care a vorbit, ieri după-amiază, despre "dubla" toamnei şi posibilitatea calificării la baraj.

- Mihai, înainte de toate, cum te simţi? Selecţionerul spunea că te-ai lovit în jocul cu Ungaria.
- Da, am avut o durere la gleznă, ceva mai vechi, însă acum mă simt bine. Sînt pregătit să bifez 90 de minute cu Turcia. Şi vreau să le joc, să terminăm mai repede cu povestea calificării!

- Ce facem marţi?
- Victorie sau meci egal! (zîmbeşte). Importante sînt 3 puncte, însă egalul e o variantă. Eu cred că e un meci mult mai greu decît cu ungurii. Asta am spus-o mereu. Au o formaţie mai puternică, mai valoroasă.

"Am vrut să-i liniştesc pe maghiari" :D

- Ne gîndim la jocul următor, dar nu putem uita golul din meciul cu Ungaria!
- Nici eu! M-am lăsat pe ea şi a intrat. Cred că a fost cel mai frumos gol al meu, mai ales că a fost într-un meci atît de important. Îl dedic familiei mele, soţiei, copiilor mei, celor care mă iubesc.

- L-ai revăzut?
- Sigur, îţi dai seama! Nici nu-mi venea să cred cum s-a dus, cum a luat curba! I-am dat pasă lui Marica, mi-a întors-o şi am zis să dau la poartă. Dar să nu crezi că îmi propun să dau goluri, să nu luăm, aia e treaba mea!

- De unde acea bucurie?
- Am vrut să îi liniştesc puţin pe unguri! (rîde) Bine, îţi dai seama, nici nu ştiam cum să mă bucur, dar îi văzusem euforici şi le-am sugerat să tacă.

"Bourceanu e ca fratele meu"

- Trecem la meciul cu Turcia. Cum e atmosfera?
- Sîntem un pic mai relaxaţi, atmosfera e mai bună decît înaintea jocului cu Ungaria. Atunci eram cu toţii abătuţi. Trebuia să-i batem. Asta, probabil, a fost o presiune în plus pentru noi. Acum avem şanse şi la egal, la meci nul cu maghiarii era mai greu. Cu victorie, 95% sîntem calificaţi la baraj!

- Relaxarea nu se poate întoarce împotriva voastră?
- Nu-i vorba de o relaxare. E una în sens pozitiv, sîntem la două capete, putem trage şi la un meci egal. Dar noi vom ataca, la fel ca în meciul cu ungurii.

- S-a stricat însă perechea Bourceanu - Pintilii, Alex este suspendat.
- E greu fără el, pentru că ne înţelegem foarte bine. Plus că vorbim foarte mult pe teren! Sîntem ca doi fraţi: cînd el pleacă, rămîn eu, sînt automatisme. Dar să ştii că mă înţeleg foarte bine şi cu Hoban, sînt jucători foarte buni, de aceea am ajuns cu toţii la "naţională".

"Aleargă turcii de dă boala-n ei!"

- De cine să ne temem?
- Au cîţiva jucători şi individual, dar, după mine, grupul e o forţă. Ştii cum se spune, "aleargă turcii de dă boala-n ei"! (rîde) Uite, Arda Turan, nu trebuie să mai zic ceva despre el. Probabil au avut probleme cu antrenorul, de aceea n-au avut rezultate. Şi era mai bine să rămînă vechiul tehnician! Ei vor fi mult mai motivaţi, toţi vor să demonstreze că sînt mai buni.

- Ce preferi, primăvara Ligii cu Steaua sau o participare la CM?
- Eu le vreau pe amîndouă, şi primăvara europeană, şi calificarea la Campionatul Mondial! Dacă ajung în primăvară, automat sînt în vederile selecţionerului pentru turneul final din Brazilia. Ar fi ceva de nedescris, incredibil. Mă las! (rîde)

- Dacă trecem de turci, cu cine să picăm la meciurile decisive?
- Vreau să ajung întîi la baraj. Nu mai contează acolo adversarul. Eşti care pe care! Eu nici nu mă gîndesc la viitor, îmi place să trăiesc prezentul. Nu ştiu ce se întîmplă mîine ori cînd mă întorc în cameră.

"La meciul tur i-am prins mult mai slabi pe maghiari decît acum! A fost un joc aiurea şi după atmosferă, parcă era amical" (Mihai Pintilii)

"Atmosfera a fost incredibilă! Mă uitam, înainte, cum cîntam imnul. Tot stadionul! Atunci ai emoţii. Te gîndeşti că trebuie să alergi, să rupi pămîntul pentru ţara ta" (Mihai Pintilii)

"Nu mă interesează partea financiară. Să dea Dumnezeu să ne calificăm, de ce să vorbim acum de bani?" (Mihai Pintilii)

"Am primit o mulţime de mesaje. Aşa sîntem noi, cînd dai gol, te sună toţi. Cînd joci prost, nu te bagă nimeni în seamă. Sper să mă felicite lumea şi după meciul cu Turcia. Poa' să mi se blocheze telefonul, nu mă interesează!" (Mihai Pintilii)

14 selecţii are Pintilii la "naţională", pentru care a debutat în 2011: a înscris un gol

850 de mii de euro este suma pe care fotbalistul a fost adus la Steaua

CV - Mihai Pintilii
Născut: 9 noiembrie 1984, Holboca, jud. Iaşi
Post: mijlocaş defensiv
A jucat la: AS Holboca, Noua Generaţie Iaşi, Viitorul Hîrlău (juniori), Auxerre Lugoj, Jiul Petroşani, Internaţional, Pandurii, Steaua
A bifat: 120 de meciuri în Liga 1, a înscris 12 goluri
Palmares: campion al României, Supercupa României (ambele în 2013)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.