Mariana Bitang a explicat, la o zi după încheierea Campionatelor Naţionale, de ce România va participa la Mondiale doar cu două gimnaste.
- Doamnă Bitang, care este situaţia de la lotul naţional feminin?
- Cum să fie?! Mergem la Mondialele de la Anvers cu două sportive, Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache! Atît avem, atît putem...
- Au reapărut accidentările...
- Nimeni nu şi le doreşte. Cu infiltraţii la spate, Larisa a avut o săptămînă bună, cu evoluţii reuşite la bîrnă şi sol. Cu genunchiul Dianei Bulimar a fost o problemă de timp pînă să cedeze. Ştiam de necroza din copilărie. Iar cînd s-a întîmplat, noroc cu Belu, care i-a redus luxaţia în primele zece secunde. Cînd a ajuns la Viena, doctorul i-a spus că intervenţia imediată a făcut diferenţa dintre şase luni de pauză şi şase săptămîni de pauză.
- Sînt sportivele mai fragile?
- Nu. Sînt foarte multe accidentări şi pe plan mondial şi acest lucru ar trebui să dea de gîndit celor care conduc federaţia internaţională. Sportivele forţează să crească dificultatea, iar dificultatea elementelor nu face altceva decît să mărească uzura organismului. Şi aşa apar accidentările.
- V-aţi gîndit să nu mergeţi la Mondiale?
- Nici o clipă! Cu toţii am muncit pentru aceste întreceri, iar Izbaşa şi Iordache merită să-şi încerce şansele. Acum defilăm cu ele, la anul situaţia va fi diferită. Aşa se întîmplă de obicei în primul an de după Olimpiadă. Lumea se adună mai greu.
Rezultatele României la Campionatele Mondiale în anii postolimpici
2001 Gent: 6 gimnaste / 5 medalii (echipa - aur, Andreea Răducan- aur la sol şi la bîrnă şi bronz la individual compus şi sărituri)
2005 Melbourne: 2 gimnaste / 1 medalie (Cătălina Ponor, bronz la bîrnă)
2009 Londra: 4 gimnaste / 1 medalie (Ana Porgras, bronz la paralele)
{{text}}