Auto

FOTO Un altfel de Duster » Cum se prezintă autoturismul Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt

+6 Foto
Noutatea Duster: culoarea verde metalizat

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chiar dacă schimbările exterioare sînt minore, SUV-ul românesc propune o nouă motorizare, 1.2 TCe, 125 CP, benzină.

Salonul Auto de la Frankfurt. Atunci cînd se acreditează, fiecare jurnalist primeşte o hîrtie din partea organizatorilor privind orele cu toate conferinţele de presă organizate de expozanţi.

Practic, fiecare marcă auto are la dispoziţie 15 minute, timp în care îşi prezintă noutăţile: cu speach-uri, maşini acoperite încadrate de hostese. Surpriză, Dacia nu apărea pe nici o listă. Poate a fost o scăpare a organizatorilor!

La ora 8:00, atunci cînd reprezentanţii media au avut acces în halele pline cu maşini, la standul Daciei, Duster îşi aştepta liniştită oaspeţii. Fără tam-tam, cei de la Renault pesemne au hotărît că SUV-ul românesc trebuie să fie o prezenţă discretă la salon.

A apărut o nouă culoare: verde metalizat
Noul Duster, putem să-i zicem aşa, nu pare schimbat la exterior. Ceva detalii cromate pe grilă, blocuri optice, e adevărat mai elaborate, şi care au incorporate lumini de zi.

În spate, stopurile au suferit o discretă schimbare, nu putem să vă spunem care ar fi, iar stickerul 4 WD, care pînă acum era în zona lunetei, acum este poziţionat mai jos.

Poate cea mai importantă noutate o reprezintă culoarea verde în care s-a vopsit Duster. Probabil, francezii au realizat că tot mai mulţi clienţi s-au săturat de acel maroniu metalizat.

Un nou motor, 1.2 litri, turbo
Sub capotă a apărut un nou motor: 1.2 TCe 125 CP, cel mai puternic din gamă. Este un propulsor turbo, pe benzină, care anunţă un consum de 6 l/100 km. Pînă la drive-test, care va avea loc pînă la finalul anului, îi credem pe cuvînt!

Interior cu navigaţie
Duster are acum o nouă planşă de bord, iar panourile uşilor au fost şi ele schimbate. Pe acestea tronează butoanele pentru acţionarea electrică a geamurilor.

Sistemul Media NAV, care a înregistrat un mare succes la modelele la care a fost implementat, Lodgy, Logan şi Sandero, nu putea lipsi pe Duster. Un display tactic, amplasat pe consola centrală, completează o planşă de bord schimbată.

10.490 de euro este preţul de pornire în Germania pentru Duster 1.2 TCe 125 CP, Prestige, 4x2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.