CM 2014

Acum rîd ungurii » Maghiarii nu ies din lupta pentru baraj: au făcut scor cu Estonia, 5-1!

Mingea plecată din piciorul lui Dzsudzsak, deviată și de zid, va poposi pentru a 5-a oară în poarta Estoniei // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Umiliţi la Bucureşti, maghiarii s-au răzbunat pe baltici. Au un punct peste noi şi golaveraj mai bun.

Budapesta, ieri la prînz. În prezenţa preşedintelui UEFA, Michel Platini, maghiarii îşi oficializau candidatura la găzduirea Euro 2020. Preliminariile CM 2014? După ruşinea de la Bucureşti (0-3), de vineri, meciul cu Estonia părea să fi rămas undeva în plan secund.

"Doping" de la Bucureşti
Budapesta, aseară. La ora primului fluier al bielorusului Kulbakov, 21:30 la Bucureşti, Turcia conducea cu 1-0 pe Naţional Arena. Rezultat care i-a înviorat parcă dintr-o dată pe oamenii lui Sandor Egervari. Urmarea? 3-0 la pauză!

Mai întîi a fost bara lui Nemeth, apoi Jaager a respins de pe linie. Dar la centrarea lui Dzsudzsak, balonul s-a dus ca la biliard din Reintam în Klavan şi de acolo în plasă: 1-0.

Hajnal a dublat avantajul reluînd impecabil centrarea lui Koman, iar Bode a încheiat cu un şut la colţ, din 17 metri, un marş de jumătate de teren: 3-0.

O tresărire. Şi atît
Estonia? Abia după pauză, balticii au început să arate cîte ceva din fotbalul cu care au reuşit vineri să-i smulgă Olandei un punct (2-2). Kink a redus din handicap, Zenjov a fost la un pas de 2-3, dar cam atît.

Iar gazdele au revenit în forţă. Nemeth, înlocuitorul lui Szalai, şi Dzsudzsak au închis meciul: 5-1. Cum la Bucureşti s-a terminat 2-0 pentru turci, Ungaria ne-a luat din nou faţa în clasament. Şi stă mai bine în cursa pentru baraj.

13 şuturi au expediat maghiarii spre poarta estonienilor: 7 cadrate, dintre care 5 şi-au atins ţinta

5 goluri este diferenţa de golaveraj dintre Ungaria şi România (plus 6 faţă de plus 1)

UNGARIA - ESTONIA 5-1
(Klavan 11 autogol, Hajnal 21, Bode 41, Nemeth 69, Dzsudzsak 85 - Kink 48)

UNGARIA: Bogdan – Vanczak, Guzmics, Kadar, Laczko (62 Devecseri) – Koman, A. Elek (76 Gyomber), Hajnal, Dzsudzsak – Bode, K. Nemeth. Antrenor Ş. Egervari

ESTONIA: Pareiko – Jaager, Reintam, Klavan, Teniste – Purje (46 Ojamaa), Vunk, Mosnikov, Kink (76 Kams) – Anier, Ahjupera (46 Zenjov). Antrenor T. Ruutli

A arbitrat Alexei Kulbakov (Belarus)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.