Box

Octavian Pescaru despre fabrica de bani Floyd Mayweather: ”O grămadă de Money”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Money. Acesta este noul supranume al lui Floyd Mayweather. Pînă anul trecut îşi spunea Pretty Boy.

Alaiul care îl insoţeşte peste tot, inclusiv la antrenamente sau la closet, alcătuit din prieteni, prietene, foste sau actuale soţii, secretare, bucătărese, doctori, fizioterapeuţi, garzi de corp etc îl alintă MoneyMay.

Pe şapca sa cea roşie scrie "Money. Power. Respect". E arogant, lipsit de scrupule şi de respect, dar totodată un boxer inegalabil. Majoritatea celor care vin să-l urmarească boxînd speră să-l vadă "încuscrit cu podeaua", cum spuneau bătrînii boxeri de pe la noi însă, în 17 ani de profesionism, nu l-a pus nimeni jos.

Poate şi de asta "Money" continua să atragă ca un magnet. În mai a boxat contra lui Robert Guerrero şi a încasat 32 milioane $. Duminică dimineaţă urcă în ring pentru 41,5 milioane $. Dacă meciul se va încheia în 12 runde înseamnă că Mayweather va încasa 1,15 milioane $ pe minut sau 19.212 $ pe secundă.

Cu 73,5 mil $ încasaţi din box în 2013, plus alte stipendii, Mayweather devine cel mai bine plătit sportiv al planetei. Dacă va rămîne şi cel mai bun boxer ne vom lamuri duminică în zori. Cel care îşi propune să răstoarne carul mare vine din Mexic.

Se numeste Saul "Canelo" Alvarez. La doar 23 de ani, Canelo are 42 de victorii. E profesionist de la 15 ani pentru ca legea mexicana îi permite. Si nu e deloc o gluma de boxer. E rapid, exploziv şi puternic. Şi are o şansă mare în faţa celui mai bun boxer din lume.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.