Liga 1

VIDEO În pas de defilare » Celeban a fost din nou providenţial: Vasluiul a cîştigat cu ACS Poli, scor 1-0

Celeban n-a iertat ieșirea aiurea din poartă a lui Claro // Foto: Gabriel Tănasă (Vaslui)

Articol de Cristian Lapa  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Moldovenii nu le-au lăsat aseară nici o speranţă bănăţenilor. Celeban a fost din nou providenţial, după care Nuno Claro a încercat să-şi repare greşeala de la gol.

Vasluiul a găsit în Ionuţ Moşteanu catalizatorul care s-o readucă în lupta pentru cupele europene. În minutul 15, fundaşul-golgeter Celeban a reuşit să scape de Şeroni, Nuno Claro n-a ieşit la timp, aşa că polonezul n-a iertat: 1-0! Culmea e că portarul portughez, în special, şi Şeroni au mai limitat proporţiile scorului, ulterior.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Wilk a avut vlagă, dar nu şi precizie. Marovici, 10, l-a blocat, apoi, spre finele primei părţi, a tras puternic, însă mingea s-a dus puţin peste. Iar în minutul 52, Nuno Claro l-a blocat, din situaţie de unu la unu.

Nici Antal nu l-a putut bate pe lusitan. Printre atîtea ocazii ale "plăieşilor", a apărut cea mai mare oportunitate a timişorenilor, care nu mai sînt atît de înspăimîntători precum în startul sezonului. Bărbuţ (49), introdus la începutul părţii secunde, a tras din unghi, însă a lovit doar plasa, pe exterior, nu pe interior.

Temwanjera (61) a avut ghinion: Claro era învins, bara s-a opus. Madson (72) a apelat la o torpilă, dar portughezul, ajutat de transversală, s-a salvat. Vasluienii au controlat partida cu o autoritate deosebită, bănăţenii au fost extrem de timizi, preferînd doar să viseze la un contraatac salvator, ce n-a mai venit.

"Cred că meritam un rezultat de egalitate. Jucăm un fotbal frumos, încercăm să ne pregătim mai bine ca să vină şi victoriile. Am greşit, iar fotbalul ne-a pedepsit" (Szabolcs Szekely, atacant Timişoara)

"E a treia înfrîngere la rînd, nu e bine. Ar trebui să fim cu toţii mai concentraţi la fazele fixe. O să cîştigăm cu Viitorul. N-am jucat bine la Vaslui, n-am fost noi" (Nuno Claro, portar Timişoara)

"Sînt mulţumit de cum am jucat, sper să începem să cîştigăm şi în deplasare" (Ionuţ Moşteanu, antrenor FC Vaslui)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Sălăgeanu centrează, Celeban înscrie
Nu mai e o noutate, Piotr Celeban a marcat. Cu capul, normal. La o fază fixă. A ajuns la cota 10 goluri în prima ligă, dintre care 8 le-a reuşit în urma unor lovituri cu capul. Ştirea e că ultimele 4 reuşite ale polonezului au fost izbutite din centrările lui Sălăgeanu. Ca fapt divers, Celeban, un fundaş, a marcat de 10 ori în prima divizie în 35 de meciuri, iar atacantul Stelei, Stefan Nikolici, a reuşit acelaşi număr de goluri, dar în 62 de partide! (Liviu Manolache)

Inbox
- Sînmărtean a colecţionat aseară al 4-lea cartonaş galben, va absenta de la meciul de sîmbătă, de sub Tîmpa, cu FC Braşov. Cînd a fost schimbat, a plecat nervos direct la vestiare, după ce a murmurat ceva înspre antrenorul propriu!
- Piteşteanul Leonard Manole, 20 de ani, internaţional Under 21, a semnat în week-end cu Vasluiul, după ce s-a pregătit două luni cu Astra. Aseară, a debutat în prima divizie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.