Liga Campionilor

VIDEO Salvat de Haţegan » Lucescu a avut un debut perfect în Ligă, 2-0 cu Real Sociedad

Taison (între Castro, stînga, și Bergara) a marcat şi el pentru Şahtior, dar dintr-un ofsaid mare

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

”Tacticianul masterclass”, cum l-a numit UEFA pe Lucescu în revista oficială a Ligii, a rezistat presiunii basce, fiind iertat de penalty la 0-0, iar Şahtior a bătut pe contraatac, cu ”dubla” lui Alex Teixeira.

Mircea Lucescu a găsit antidotul crizei lui Şahtior: debut cu victorie în Ligă, 2-0 "afară" cu Sociedad. Real a dominat şi a presat permanent, dar n-a putut să puncteze. Griezmann, cu 4 şuturi, dar mai ales Vela şi Xabi Prieto au ratat. Mexicanul a trimis un lob de la 20 de metri, deviat în corner, apoi căpitanul a reluat cu capul peste bară.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Faultul, pe linia careului
"Minerii" au riscat teribil în minutul 41, cînd puteau fi penalizaţi cu un 11 metri. Srna l-a faultat pe Xabi Prieto, piciorul stîng al bascului fiind lovit pe linia de 16 metri (foto). Haţegan a dat directă din afara careului! A fost unica eroare a lui Haţegan, corect la cele 6 "galbene".

Eficacitate maximă
Şahtior s-a trezit greu. După primul şut la poartă (Teixeira 57) şi un gol anulat, "minerii" au lovit la întîia execuţie cadrată. Centrare Srna, călcîi fin Douglas Costa, iar Alex Teixeira l-a bătut pe Bravo!

Planul "tacticianului masterclass", cum l-a numit UEFA în revista oficială, funcţionase. Il Luce a avut şi mult noroc. Griezmann a marcat, din ofsaid (corect asistentul Nica), Mikel Gonzalez a nimerit transversala cu capul din 6 metri! Acelaşi Teixeira, şut din 18 metri la colţ, a făcut 2-0, suind Şahtior la şefia grupei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.