Golul de 1-0 a fost practic un nou "tontogol" cu Szukala şi Tătăruşanu în prim-plan, după care trupa din Ghencea s-a prăbuşit, iar finalul a găsit-o la podea.
TRX nu are cum să fie responsabil de aşa ceva. Nici benzile cu nume de dinozaur, nici vreo altă metodă de pregătire fizică nu poate să explice cum Stanciu e egalul lui Boateng, Adi Popa al lui Farfan şi de ce Tănase loveşte mingea mai bine decît Draxler, unul dintre fotbaliştii cu care Germania speră să cîştige Mondialul de anul viitor.
VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!
Blocaj perfect
Steaua nu tremură, nu se baricadează în careu, Szukala şi Gardoş nu au nevoie să bubuie mingile ca să respire. Zîmbetul lui Gardoş auzind imnul Champions League dispare pe teren cînd degajează o minge în aut şi aude în spate reproşurile ţipate ale lui Bourceanu.
Căpitanul e parte din transformarea spectaculoasă a unei echipe care s-a format din promisiuni neverificate, precum Stanciu, şi refuzaţi deveniţi buni dintr-o dată, aşa cum e Latovlevici.
Starul Boateng dispare din joc ca urmare a organizării de ceas a românilor şi din vina atitudinii lui care transmite "sînt cel mai bun, deci trebuie să alergaţi cu toţii pentru mine".
Tănase are prima execuţie foarte bună a meciului, un şut puternic şi surprinzător pe care veteranul Hildebrand îl scoate mai mult graţie experienţei decît reflexului lui. Pe Tătăruşanu doar Szalai îl speriase un pic, cu un şut prost dintr-o poziţie bună, o execuţie stîngace a unui atacant care pare la fel de prieten cu mingea precum Nikolici, absentul Stelei.
Ah, Adi!
Antrenorul Keller sesizează că aşa nu se poate sau probabil chiar Boateng îşi dă seama şi decide singur să coboare şi să alerge un pic mai mult. Ghanezul caută acum să paseze în loc să aştepte mingea, doar că poate vedea singur regresul lui, din moment ce Szalai nu e Balotelli, ci un vîrf înalt pe care Szukala îl controlează fără să se chinuiască.
Steaua e mai puţin insistentă, dar mai fină. Pe un contraatac, Adi Popa îşi dă adversarul cu fundul de pămînt din fentă şi trage spre colţul lung, faţă de care mingea trece un pic alături. Reghecampf dă cu sticla de apă de pămînt. Simte că Popa a ratat mai mult decît o simplă ocazie. Şi chiar aşa este.
Ghinion, Tătăruşanu, Gardoş, Boateng
Creativitatea lui Schalke e egală cu a unui contabil, numai că din pasele şi centrările adunate sare norocul chior: o centrare proastă a japonezului Uchida îl depăşeşte pe Gardoş, Tătăruşanu rămîne blocat, lipsit de concentrare, de reflexe sau de toate astea, şi lasă mingea să se prelingă în poartă, pe plasa laterală.
Schalke celebrează, doar Uchida rămîne cîteva secunde în locul din care a centrat, uimit ca un cîştigător la loto. Un 1-0 injust, pe care Reghe încearcă să-l întoarcă.
Intră Adrian Cristea în locul lui Tatu, deşi brazilianul fusese trimis pe teren cu puţine momente înainte. O schimbare consumată, dar "Prinţul" e mai capabil de o invenţie decît ar fi fost Tatu.
Steaua se deschide să atace poziţional şi pierde pînza cu care o ţinuse pe Schalke imobilizată mai mult de o oră. Acum germanii pot juca pe contre, au spaţii şi dintr-o asemenea fază se naşte o situaţie care-i justifică lui Boateng imaginea de fotbalist de top, un contraatac pe care africanul îl transformă într-un gol limpede ca reuşitele lui Adrian Ilie de pe vremuri.
Reghe şi Stallone
Mai sînt zece minute şi ele trec cu steliştii conştienţi că nu sînt capabili să revină, fiindcă pregătirea şi organizarea nu sînt de ajuns, ar mai fi nevoie şi de talent, de un Boateng şi de un Farfan, dacă nu de norocul lui Uchida.
Reghecampf aşteaptă finalul consolat cu eşecul, dar echipa lui mai încasează un gol pe o eroare provocată de moralul devenit dezastruos şi de dorinţa de a replica.
3-0 e prea mult faţă de cum s-a jucat, însă este diferenţa dintre Steaua şi o formaţie în care Boateng, Farfan şi Draxler cîştigă cît bugetul campioanei României. Bourceanu şi Pintilii au crescut atît de mult faţă de acum un an, că un remake pentru Rocky l-ar putea distribui pe Reghecampf în rolul antrenorului. Dar niciodată în realitate Stallone nu ar avea şanse cu Mayweather.
7-4 pentru Schalke a fost raportul ocaziilor în meciul de aseară
4-3 pentru Steaua a fost raportul ocaziilor pînă la golul lui Uchida din minutul 67
"Eroarea îi aparţine lui Szukala. El l-a derutat şi pe Tătăruşanu! Nu era în postura de a păcăli atacantul advers. Pur şi simplu trebuia să respingă" (Bogdan Stelea, fost portar al "naţionalei")
"Am încercat să atacăm cît mai mult, am făcut presing şi ne-am creat ocazii, dar am pierdut. Nu s-a schimbat nimic în grupă, avem în continuare şanse, dar trebuie să batem Schalke la Bucureşti" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)
"Mi-a plăcut foarte mult căpitanul Stelei, aleargă ca nebunul, ştiam că e alergător, dar nici chiar în halul ăsta" (Prince Boateng, mijlocaş Schalke)
"Steaua n-a arătat o disponibilitate ofensivă mare şi nu a pus în mare dificultate adversarul. La acest nivel nici nu mai contează cîte primeşti, ci să acumulezi puncte" (Marius Lăcătuş, fostă glorie Steaua)
"Schimbările lui Reghe au făcut praf echipa, au fost jenante. Steaua n-a jucat prost, rezultatul este prost. E ca şi cum ai zice operaţia a fost reuşită, a murit pacientul" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)
"Nu e nici un dezastru. Ar fi fost aşa, dacă n-am fi jucat nimic. Trebuie să uităm acest meci repede. Mergem să jucăm la Botoşani, apoi în Cupă, cu Bîrsana, după care o să încercăm să batem Chelsea" (Adrian Popa, mijlocaş Steaua)
"Realitatea din teren a fost alta. Am avut momente bune, am încercat să ne facem jocul, însă finalul a fost al lor şi au cîştigat" (Alexandru Bourceanu, căpitan Steaua)
"Am făcut un meci bun, am avut ocazia de a marca, dar nu am reuşit să dăm gol. Această partidă nu ne afectează, ci ne întăreşte. Dacă Reghe a zis că trebuie să batem Chelsea atunci ne vom juca toate şansele" (Nicuşor Stanciu, mijlocaş Steaua)
Ce-a mai spus Reghecampf după meci:
- "Am jucat foarte bine, ne-am creat ocazii. Totuşi, am făcut nişte erori copilăreşti şi am plătit drastic. Schalke a înscris la fiecare ocazie pe care şi-a creat-o"
- "La primul gol a fost o greşeală uriaşă, dar nu caut acum vinovaţi, trebuie doar să avem puterea şi inteligenţa de a învăţa din greşelile comise"
- "Am încercat să atacăm, să putem presiune. A fost un meci bun, dar jocul ăsta se joacă pe goluri, iar noi am pierdut. Nu mai contează cum ne-am prezentat"
- "Nu s-a schimbat nimic în grupă, important e să cîştigăm următorul meci, cu Chelsea, la Bucureşti, unde va trebui să o batem şi pe Schalke”
Schalke 1 1 0 0 3-0 3
2. Basel 1 1 0 0 2-1 3
3. Chelsea 1 0 0 1 1-2 0
4. Steaua 1 0 0 1 0-3 0
Etapa viitoare, 1 octombrie: Steaua - Chelsea, Basel - Schalke
ALTE ŞTIRI DE LA MECI:
Presiune pe turc
Laurenţiu Reghecampf şi managerul Mihai Stoica l-au luat în vizor pe arbitru Cakir încă din startul partidei. Cei doi au gesticulat nervos şi au ţipat la fiecare decizie a "centralului" turc. Înaintea meciului, MM a comentat delegarea otomanului: "Mai bine ne arbitra un german!". Oraşul Gelsenkirchen, casa lui Schalke, are, conform cifrelor oficiale, 50.000 de locuitori de origine turcă, din cei 260.000.
Iancu, nici rezervă
Deşi anunţase că se va baza pe el în Germania, Laurenţiu Reghecampf a decis să-l lase pe Gabi Iancu în afara lotului. Astfel, mijlocaşul ofensiv a văzut meciul din tribună. Săptămîna trecută, stelistul a fost implicat într-un scandal la echipa naţională de tineret, cînd a ieşit din hotel după miezul nopţii. Oficial, antrenorul roş-albaştrilor i-a luat apărarea elevului său.
{{text}}