Campionate

Bogaţii fac legea » Barcelona şi Real Madrid driblează regulile financiare stricte impuse rivalelor din Primera

Ronaldo (în duel cu Pique) nu-și face griji. Va rămîne cel mai bine plătit din lume, 17 milioane de euro // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Liga ameninţă cu amenzi şi excluderea echipele ce nu-şi reduc salariile şi datoriile. E valabil doar pentru săraci, granzilor fiindu-le permis să cheltuiască 200 de milioane pentru contracte.

Cei mai mari datornici continuă să dicteze regulile în Primera Division! Sportiv şi financiar. Barcelona şi Real Madrid se bucură însă de un tratament preferenţial din partea Ligii spaniole, adîncind ruptura dintre bogaţi şi săraci.

Noile normative de control financiar impuse de Guvern nu se aplică decît pentru 38 de cluburi din primele două divizii, granzii şi echipele lor secunde beneficiind de un regim special.

Jumătate cît Ronaldo!
Barca şi Real cheltuiesc în neştire şi plătesc salarii fabuloase, ajungînd la un total brut de 190-200 de milioane.

De trei ori mai mult decît Atletico, de patru ori peste FC Sevilla sau Valencia şi cît însumează Rayo, Almeria, Valladolid, Levante, Elche, Celta, Betis, Espanyol, Granada, Getafe şi Osasuna. Care achită pentru contractele jucătorilor din lot jumătate din cît cîştigă Ronaldo ori Messi!

Mai puţin cu 90 de milioane
Celor 38 de defavorizate li s-a ordonat să reducă fondul salarial cu 12% faţă de sezonul trecut, de la pragul de 750 la 660 de milioane de euro, dar şi datoriile, de la 660 la 610 milioane, altfel riscă amenzi şi excluderea din competiţie.

2,7 miliarde de euro e datoria celor 38 de cluburi din primele două ligi, exclusiv Barca şi Real (prima şi a doua echipă). Cei doi granzi adună debite de 900 de milioane

200 de milioane de euro e fondul total brut de salarii la Real şi Barca, de 10 ori mai mult decît jumătate din echipele sărace ale Primerei

DECLARAŢIA ZILEI
"Getafe nu va juca azi în faţa unor fotbalişti. Va juca împotriva «avioanelor» şi «motocicletelor» lui Real"
Gică Craioveanu, ex-Getafe, înaintea meciului de azi cu Real Madrid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.