Campionate

Tiki-taka a apus. Barca vrea goluri! » După 5 ani, Barcelona a pierdut posesia mingii! Numai 49 la sută!

Messi (dreapta, 250 de meciuri în prima ligă) şi Barca nu-şi mai axează jocul pe posesie // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Noul antrenor, Gerardo Martino, a influenţat decisiv jocul catalanilor. "Mai puţine atingeri, mai multe goluri", a titrat cotidianul madrilen As.

"Deveniserăm sclavii tiki-taka. Nu mai surprindeam pe nimeni. Eram previzibili. Acum, jocul nostru s-a schimbat", remarca Pique. Gerardo Martino le-a spus jucătorilor din prima zi: "Nu mă interesează să păstrăm mingea la nesfîrşit, dacă nu facem nimic cu ea. Important e cum o folosim. O ţinem mai puţin, dar ajungem mai repede în faţa porţii, în situaţii de gol, cu atît mai bine!". Şi-a atins scopul antrenorul argentinian. Şi echipa blaugrana, o dată cu el.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În cinci etape, a învins de cinci ori şi a marcat nu mai puţin de 18 goluri, o medie de 3,6 reuşite pe meci. Chiar dacă posesia a scăzut din ce în ce mai mult. Ajungînd sîmbătă la un record neaşteptat, dar care, paradoxal, a avut un efect pozitiv asupra catalanilor.

După 5 ani şi jumătate, e prima oară cînd Barca are balonul mai puţin ca adversarii. La Madrid, împotriva lui Rayo Vallecano, a avut doar 49 la sută posesie. Nu s-a mai întîmplat din 7 mai 2008, de la 1-4 cu Real pe "Bernabeu" (44 la sută). Dar acum a cîştigat. Categoric: 4-0, şi cu ajutorul lui Valdes însă. Portarul a apărat un penalty la 1-0.

315 meciuri au trecut de cînd Barcelona n-a mai avut superioritate în raportul posesiei balonului

0-16 a fost golaverajul ultimelor 3 meciuri Rayo - Barca (0-7 în 2011, 0-5 în 2012 şi 0-4 în 2013)

3 goluri a înscris Pedro împotriva lui Rayo Vallecano, primul său hat-trick reuşit la Barcelona

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.