Liga 1

VIDEO Egalii lui Vasile italianu' » Ceahlăul s-a apărat tot meciul şi a reuşit să scoată un punct cu Astra, scor 0-0

Giurgiuvenii (în negru) au dominat, uneori categoric, însă fără luciditate

Articol de Bogdan Vladu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Miriuţă şi-a ţinut echipa aproape permanent în propriul teren şi le-a furat giurgiuvenilor două puncte.

Ceahlăul aleargă nemţeşte şi se apără italieneşte. Vasile Miriuţă a jucat în Germania, deci e simplu cum a deprins pretenţia ca fotbaliştii lui să accepte efortul, iar tentaţia de a-şi baricada oamenii în apărare a apărut probabil după ce a apreciat forţa adversarului în comparaţie cu a jucătorilor săi.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Astra distrusese Oţelul în runda trecută, 4-0 la Galaţi, dar n-a fost capabilă să se apropie de poarta lui Jovici altfel decît din atacuri disperate şi mingi-cadou pentru goalkeeperul Ceahlăului. A cerşit un penalty la o minge şutată în abdomenul lui Cînu şi a fost refuzat, apoi a ratat şi cu Yazalde, şi cu Găman.

Ca să fie sigur că se va apăra în permanenţă cu minimum 9 jucători, Miriuţă l-a sacrificat pe play-makerul Constantinescu, vedeta portocaliilor în sezonul trecut. Isăilă nu a mutat inspirat: a început partida cu trei oameni de atac importanţi pe bancă, Budescu, Bukari şi Yazalde, şi a mizat pe ei abia pe parcurs.

Prudenţa antrenorului i-a adus Astrei un punct care o plasează pe podium, lîngă Steaua şi lîngă Petrolul. Sau i-a risipit două şi a impiedicat-o să rămînă lider solitar.

"E bun egalul, fiindcă Astra e tare. Mă bucur şi că am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu absolut oricine din acest campionat" (Vasile Miriuţă, antrenor Ceahlăul)

"Stăm bine deocamdată, în prima jumătate a clasamentului, dar să nu ne aruncăm aiurea cu laude şi cu obiective! Măcar să facem mai mult decît a reuşit Ceahlăul în ultimii ani" (Vasile Jula, atacant Ceahlăul)

"Am ratat ocazii peste ocazii, asta e, n-avem ce face! Faptul că Yazalde nu joacă mai mult e decizia antrenorului, ştiţi cum e cu acomodarea într-o ţară şi campionat străine" (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.