Nationala

MM Stoica acuză, dar habar n-are! » Crede că nu contează golaverajul cu Andorra: "Ne batem joc, domnilor!"

Mihai Stoica

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 24 septembrie 2013

MM Stoica i-a acuzat pe şefii din FRF pentru că au programat meciul cu Vaslui încă de sîmbătă, nu duminică aşa cum doreşte Steaua. Mai mult, MM a spus că totul este un complot şi "e făcut în bătaie de joc la adresa clubului nostru".

Managerul general al Stelei este convins că golaverajul nu contează în meciul cu Andorra şi că echipa roş-albastră este împiedicată să îşi apere punctele în campionat prin faptul că are meciurile reprogramate în funcţie de echipa naţională.

Foarte vehement, MM Stoica a luat în primire conducătorii fotbalului românesc: "Naţionala are nevoie de o zi în plus pentru că noi trebuie să pregătim jocul cu Andorra ca să-i batem la un gol diferenţă! La un singur gol, pentru că meciurile cu Andorra se vor tăia. Asta este o mare problemă, domnilor din Federaţie? De unde atîta bătaie de joc la adresa Stelei?! Chiar nu sîntem în stare să batem Andorra la un singur gol diferenţă? Fiindcă golaverajul nu contează, domnilor!

FRF ne caută şi ne roagă să jucăm sîmbătă, dar noi i-am explicat lui Mircea Sandu că ne-am făcut programul, că am plătit un charter şi că vrem meciul duminică! Avem o singură zi de pregătit jocul cu Vaslui.

Nimeni nu va cîştiga vreodată un duel verbal cu mine. Ştiu fotbal, sînt prea bun, sînt managerul Stelei!".

MM greşeşte: golaverajul cu Andorra contează!
În caz de egalitate la puncte în grupa de calificare la Campionatul Mondial, primul criteriu de departajare îl reprezintă golaverajul general. Practic, dacă noi vom învinge Andorra şi Estonia la diferenţe mici, iar Turcia învinge Estonia şi Olanda, ratăm locul doi în grupă şi barajul!

Pentru că Turcia are deja golaveraj +7, noi doar +1, şi la egalitate de puncte ne iau astfel faţa!

Rezultatele cu ultima clasată din grupă nu se iau în considerare DOAR în clasamentul locurilor secunde

. Practic, doar după ce ne vom asigura locul 2 vom putea face calcule privind situaţia viitoare.

 



M V E Î Gol. Pt.
1. Olanda 8 7 1 0 24-4 22
2. Ungaria
8 4 2 2 18-12
14
3. Turcia
8 4 1 3 14-7 13
4. ROMÂNIA 8 4 1 3 13-12
13
5. Estonia 8 2 1 5 6-16 7
6. Andorra 8 0 0 8 0-24 0
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.