Tenis

Andre Agassi vorbeşte despre locul în istorie al unor mari campioni: "Federer este cu o clasă peste Sampras"

+2 Foto
Pete Sampras şi Roger Federer au avut tot timpul o relaţie cordială // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Octuplul cîştigător de Mare Şlem, ajuns la 43 de ani, nu crede că el are loc printre coloşii tenisului. Aceştia sînt, în opinia lui, Federer, Nadal şi Laver.

Andre Agassi şi Pete Sampras au furnizat rivalitatea cea mai aprinsă a anilor '90. S-au întîlnit de 34 de ori, scor 20-14 pentru Pete, au disputat 5 finale de Mare Şlem unul contra celuilalt, sînt aproape de aceeaşi vîrstă, dar n-au fost niciodată prieteni.

Într-o discuţie la HuffPost Live, în care a fost rugat să facă o comparaţie între Sampras şi Federer, Andre a recunoscut că "Pete a fost cel mai bun jucător al vremii sale", dar că "Federer este, sincer, cu o clasă peste".

"Vorbim despre un tip care a dominat toate suprafeţele, mai puţin una, zgura, pentru că acolo e Nadal. A cîştigat totul", a explicat Agassi.

Din punctul de vedere al cifrelor, Roger deţine întîietatea în faţa lui Sampras: 17 trofee de Mare Şlem faţă de 14, 302 săptămîni ca lider mondial faţă de 286, 77 de titluri faţă de 64. Andre ia însă drept criteriu principal abilitatea elveţianului pe toate suprafeţele.

"Pete era foarte bun pe hard, dar în sezonul de zgură jucătorii voiau să-l întîlnească, era o ocazie să-l învingă. Cu Fed nu ai acest lux. El este un jucător complet, de clasă. Pînă să apară Nadal, puteai spune că e cel mai bun din toate timpurile".

Agassi crede că Rafa poate să devină cel mai tare din istorie. "Dacă se aşază la masă cu Federer şi Federer spune «Eu sînt cel mai bun», prima întrebare ar trebui să fie «Bun, şi atunci cum de te-am bătut în de două ori mai multe meciuri decît m-ai bătut tu? Şi, hei, am cîştigat tot, inclusiv aurul olimpic la simplu şi Cupa Davis".

Cîştigător a 8 titluri de Mare Şlem şi a 60 în total, fost lider ATP, Andre crede că e departe de cei mai mari din istorie. "Pentru mine, Federer, Nadal şi Laver sînt într-o altă ligă", a încheiat el.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.