Activiştii Greenpeace au oprit meciul 5 minute, iar golul neamţului din minutul 54 o ţine acum pe Steaua în cărţi fie şi măcar pentru Europa League.
Dacă Liga pare că se va încheia pentru Steaua în faza grupelor, la Europa League poate spera. Iar pentru asta trebuie să le mulţumească activiştilor Greenpeace şi neamţului Draxler.
VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!
Primii i-au tăiat Baselului elanul din debut cu un banner "Gazprom, nu murdări Polul Nord!" (4 "alpinişti" asiguraţi în coardă au sărit cu uriaşa pancartă de pe acoperiş) pentru îndepărtarea căruia a fost nevoie de 5 minute. Gazprom, nimeni altul decît sponsorul lui Schalke şi al Ligii. Un protest nemaivăzut la un meci de Champions League.
Cu elveţienii se poate
După întrerupere au jucat mai mult nemţii. Bilanţul la pauză: 2-1 pentru ei. La ocazii! Golul avea să pice în repriza secundă. Szalai l-a anunţat cu o "transversală", Julian Draxler l-a înscris cu un şut de la 25 de metri. Acelaşi Draxler care-i marcase şi Stelei la Gelsenkirchen a ajutat-o acum, indirect, să conteze măcar pentru locul 3.
Elveţienii? Departe de ce-au arătat la Londra, contra lui Chelsea (2-1). Nimic din organizarea şi eficacitatea de atunci. Cu ei, pe 22 octombrie, acasă, şi pe 6 noiembrie, la Basel, se poate.
Bătaie înaintea meciului
Meciul de la Basel a fost precedat de încăierări între fanii celor două echipe, în centrul oraşului, dar şi între fani şi poliţie, pe străzile din preajma arenei. Suporterii lui Schalke, aproximativ 2.000 la număr, nu s-au potolit nici în incinta stadionului, unde au înroşit o întreagă tribună cu torţele pe care le-au aprins.
56 la sută a avut FC Basel posesie aseară pe St. Jakob-Park
9-8 a fost raportul şuturilor la poartă în favoarea elveţienilor, 2-2 cadrate
"Golul lui Draxler n-a fost o întîmplare. Ne-am bătut pentru fiecare balon şi am avut cele mai mari ocazii" (Jens Keller, antrenor Schalke 04)
{{text}}