Liga Campionilor

Record negru în Liga Campionilor! :S Steaua se poate mîndri doar cu participările, statistica arată că se face de rîs constant

Daniel Georgievski a fost cel mai slab jucător de pe teren, aseară, fiind notat cu 2 de Gazeta Sporturilor

Articol de Mitică Docan, Liviu Manolache  —  Wednesday, 02 October 2013

După înfrîngerea zdrobitoare suferită în faţa celor de la Chelsea, scor 0-4, Steaua a bifat un record negru al Ligii Campionilor: este echipa cu cele mai multe meciuri consecutive fără victorie: 19! De altfel, formaţia antrenată acum de Laurenţiu Reghecampf are nişte cifre dezastruoase de cînd participă în cea mai tare competiţie a cluburilor. Statistica spune totul:

1. Puţini îşi aduc aminte cînd a avut loc ultima victorie, acasă, pentru Steaua, în UCL. Pe 16 octombrie 1996, acum aproape 17 ani, Steaua trecea de Widzew Lodz, scor 1-0, într-un meci decis de autogolul lui Daniel Bogusz. De atunci, echipa roş-albastră nu a reuşit să treacă de nici un adversar din UCL, în România.

2. În total, sînt 7 sezoane în care Steaua se poate mîndri cu participare în grupele Ligii. Palmaresul este descurajant: 4 victorii din 38 de meciuri, de cînd noul format al Ligii Campionilor a intrat în vigoare, în sezonul 1992-1993. În rest, sînt 11 remize şi 23 de înfrîngeri!

3. Din sezonul 2006-2007 încoace, de cînd echipa din Ghencea a revenit la masa bogaţilor, în patru prezenţe în grupe, Steaua a "reuşit" să strîngă 7 puncte din 60 posibile. :O Într-o singură participare, Unirea Urziceni, echipă desfiinţată în acest moment, a strîns 8 puncte. CFR Cluj a reuşit 18 puncte, în trei participări, 10 doar anul trecut.

[Citeşte şi: Reghecampf are dreptate: bate orice recorduri! Are cele mai severe înfrîngeri pe teren propriu din istoria Stelei]

4. Dacă Steaua se poate mîndri cu victorii împotriva lui Dinamo Kiev (2006-2007) şi Glasgow Rangers (1996-1997), CFR a învins-o pe Manchester United, pe Old Trafford, şi pe AS Roma, pe Olimpico, singura victorie a unui club românesc în Cizmă!

5. 30 septembrie 2008 a fost ultima dată cînd Steaua a scos un punct în grupele UCL, Fiorentina-Steaua 0-0. Au urmat 6 înfrîngeri.

6. Ovidiu Petre este ultimul marcator al Stelei în faza grupelor UCL. Acesta a înscris pe 21 octombrie 2008, în Steaua - Olympique Lyon 3-5. Au urmat 5 jocuri fără gol. Între timp, fostul mijlocaş la închidere al Stelei a bifat 3 echipe, în Arabia Saudită, Italia şi în România.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.