Liga 1

Georgievski are pile! Are probleme medicale, dar tot e titular indiscutabil în faţa lui Rîpă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fotbalistul recomandat de către Mihai Stoica e folosit constant în dauna jucătorului pe care managerul nu l-a dorit. Iordănescu crede că filiera transferurilor e responsabilă şi de utilizarea lui Tatu


Pe Daniel Georgievski l-a adus Mihai Stoica şi macedoneanul joacă titular. Managerul nu l-a dorit pe Cornel Rîpă şi gălăţeanul, concurent pe post cu ex-iugoslavul, nici măcar nu a prins lista cu lotul eligibil pentru Champions League, deşi avea cîteva avantaje clare.

1. Cornel e sănătos, rivalul are şuruburi în picior
În primul rînd, gălăţeanul e apt şi a fost în toată această perioadă în care a pierdut disputa cu Georgievski pentru titularizare. Macedoneanul încă se află în recuperare după o accidentare serioasă, fractură. Ovidiu Burcă a explicat la DolceSport ce presupune problema medicală a stelistului: "Şi eu am avut aceeaşi accidentare şi timp de un an şi jumătate am suportat dureri groaznice. Ştiu că nu se află la nivelul necesar pentru a lupta cu vedete ale lui Chelsea"

Fotbalistul crescut în Australia evoluează cu 4 şuruburi în picior, după ce în vară, din cauză că vacanţa a fost una scurtă, a refuzat să se opereze pentru a le scoate. Acum, pînă în iarnă e nevoit să evolueze aşa, fiind unica variantă pentru postul de fundaş dreapta la meciurile din Europa.

2. Plus de experienţă
Din tot lotul Stelei, doar doi jucători mai evoluaseră în grupele Ligii Campionilor: Ionuţ Neagu şi Cornel Rîpă, amîndoi cu Oţelul, în sezonul 2011-2012. În toamna lui 2011, Cornel a prins 5 partide într-o grupă în care moldovenii nu au scos nici un punct avînd ca adversari Manchester United, Basel şi Benfica. Totuşi, Reghe a decis că nu are nevoie de experienţa gălăţeanului.

3. L-a blocat pe Hazard
În martie, în turul de la Bucureşti cu Chelsea, Rîpă a fost titular şi a avut o evoluţie bună, contribuind la victoria roş-albaştrilor, 1-0. Atunci, l-a avut adversar direct pe Hazard, însă vedeta londonezilor nu a strălucit, primind din partea ruşilor de la InStat un index de 123, doar Benayoun fiind mai slab dintre titulari!

În schimb, Rîpă a obţinut un index de 297, fiind peste Adi Popa, Chipciu sau Tănase. Acum, Georgievski a avut un index de 173, cel mai mic dintre stelişti, iar adversarul lui direct, Schurrle, a fost desemnat de UEFA jucătorul meciului, chiar dacă Ramires reuşise o dublă.


2 meciuri a prins Rîpă în acest sezon în tricoul Stelei: în campionat cu Gaz Metan, 2-2, şi în Cupa României, cu Avîntul Bîrsana, 4-0


"Nu o să mai luăm nici un fundaş dreapta, Georgievski rămîne titular. Asta ca să moară de ciudă Dragomir şi Iordănescu, aşa mi-a zis Gigi Becali să spun"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.