Tenis

Novak Djokovici a avut un puseu de orgoliu şi l-a zdrobit pe Rafael Nadal în finala de la Beijing!

+2 Foto
Novak Djokovici, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 06 October 2013

Sîrbul Novak Djokovici l-a învins categoric pe rivalul său spaniol, Rafael Nadal, în finala turneului de la Beijing, scor 6-3, 6-4.

Deşi a pierdut poziţia de lider mondial la Beijing, după 101 săptămîni consecutive, sîrbul în vîrstă de 26 de ani nu i-a lăsat nici o minge de break lui Nadal şi a controlat complet finala. Spaniolul s-a chinuit foarte mult pe propriul serviciu şi a fost dominat în schimburile lungi, de pe linia de fund a terenului. Două breakuri au făcut diferenţa între cei doi, deşi Nadal a salvat alte cîteva zeci de mingi de break pe parcursul meciului.

Este cel de-al patrulea titlu la Beijing, în ultimii cinci ani, pentru Novak Djokovic, cel care s-a impus şi anul trecut, într-o finală cu francezul Jo-Wilfried Tsonga. Este prima înfrîngere pe suprafaţă hard pentru Nadal, în acest sezon, insucces venit după 27 de victorii consecutive!

De asemenea, Djokovici bifează a doua victorie în faţa lui Nadal, în acest sezon, sîrbul fiind învins în ultimele trei întâlniri consecutive. Djokovici şi-a îmbunătăţit palmaresul întîlnirilor directe, reuşind să scurteze ecartul faţă de Nadal la 22-16.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.