Liga 1

Peste Dică, Thereau şi Rusescu! » Contestat de mulţi, Piovaccari răspunde pe teren

Articol de Cătălin Popescu, Liviu Manolache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Piovaccari e atacantul cu cel mai bun debut de sezon la Steaua de cînd echipa a fost preluată de Becali, italianul marcînd 5 goluri în primele 6 meciuri


În sfîrşit, Steaua şi-a găsit atacantul pe care-l caută de ani buni! Deşi la început n-a reuşit să impresioneze, fiind criticat de fostele glorii, Federico Piovaccari are parte de cel mai bun debut în tricoul roş-albastru dintre toţi atacanţii pe care roş-albaştrii i-au avut în ultimii 10 ani.

Peninsularul a ajuns la 5 reuşite în Liga 1 în 6 meciuri pe care le-a bifat! El a înscris cîte un gol cu CFR, Săgeata, Botoşani, ACS Poli şi FC Vaslui, sîmbătă seară. Singura formaţie împotriva căreia a evoluat şi nu a marcat a fost Dinamo, Piovaccari ratînd întîlnirile cu Ceahlăul şi cu Mediaş.

Pe lîngă reuşitele din Liga 1, fotbalistul de 29 de ani a punctat şi în Liga Campionilor, în tururile preliminare. Vîrful împrumutat pînă în vara viitoare de la Sampdoria a înscris de 3 ori, o dată cu Vardar Skopje şi de două ori în poarta Legiei, un gol la Bucureşti şi unul la Varşovia. În total, italianul are 8 goluri în 15 partide, în toate competiţiile.


Vlădoiu e numărul 1
Piovaccari nu e însă atacantul cu cel mai bun debut la Steaua din istorie. El este depăşit de Jean Vlădoiu, care în sezonul 2000-2001 a reuşit să înscrie 8 goluri în primele 6 prezenţe în Liga 1, în tricoul roş-albastru. Totuşi, Vădoiu nu se afla la prima experienţă în Ghencea, el revenind atunci după 5 ani de zile. El mai evoluase la Steaua în sezonul 1995-1996, cînd reuşise 26 de goluri în 33 de partide.

MM îl ironizează pe Iordănescu
Ieri, pe contul său de Facebook, managerul Mihai Stoica a postat un link către o ştire din urmă cu două luni, cînd Anghel Iordănescu îl critica pe Federico Piovaccari. MM a scris: "8 goluri în 830 minute pt Steaua, 7 goluri în ultimele 8 meciuri cînd a fost titular, 5 goluri în 6 meciuri de campionat şi două goluri în două meciuri în play-offul Champions League - IL PIFFERAIO".

Atacanţii Stelei din ultimii 10 ani şi debutul lor la Steaua
Sezonul Nume Goluri/meciuri în L1
03/04 Dică 4/6
04/05 A. Cristea 3/6
05/06 V. Iacob 2/6
06/07 V. Badea 1/6
06/07 Thereau 2/6
07/08 Dayro Moreno 1/6
07/08 Pepe Moreno 1/6
08/09 B. Stancu 4/6
08/09 Kapetanos 3/6
09/10 Arm. Karamian 1/6
10/11 Bilaşco 1/6
11/12 Rusescu 2/6
11/12 M. Costea 3/6
12/13 Adi Rocha 4/6
13/14 Piovaccari 5/6
* au fost luaţi în calcul doar jucătorii care au marcat cel puţin 5 goluri în primul sezon


"Ştiu foarte bine ce calităţi are Federico, îmi place atitudinea lui. E un jucător profesionist, nu pare a fi afectat de critici. Eu cred că pînă în iarnă va marca 10 goluri"
Laurenţiu Reghecampf, în urmă cu două luni


104 e media de minute la care Piovaccari a reuşit să marcheze în tricoul Stelei, avînd 8 goluri în 830 de minute


"Doar doi sînt de clasă mondială"
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, consideră că roş-albaştrii au în acest moment numai doi fotbalişti care ar putea ajunge în viitor la o formaţie cu şanse de a cîştiga Liga Campionilor: "Cred că doar Tătăruşanu şi Gardoş ar putea ajunge să ridice trofeul Champions League deasupra capului. Steaua are mai mulţi jucători de valoare, dar nu îi văd să evolueze la un nivel foarte înalt", a spus Duckadam la SPT FM.

Glume pe seama cutremurului
Mihai Stoica glumeşte pe Facebook, după ce în noaptea de sîmbătă spre duminică în Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, resimţit şi la Bucureşti. Oficialul clubului din Ghencea a postat pe contul său: "Nici cutremurele nu ne mai dau jos de pe primul loc. Încercaţi cu tsunami!".

Pedepsele lui Reghe
Deşi le-a luat mereu apărarea jucătorilor, Laurenţiu Reghecampf a arătat la Vaslui că la Steaua se plătesc greşelile. În primul rînd, tehnicianul nu l-a oprit în lot pe Georgievski, ca urmare a prestaţiei penibile a macedoneanului cu Chelsea. Un alt absent de marcă a fost Gabi Iancu. Cu toate că după incidentul de la echipa naţională de tineret, cînd stelistul a părăsit cantonamentul fără aprobare, Reghe a spus că îşi susţine elevul, la Vaslui a fost al doilea meci cînd tînărul stelist n-a fost oprit în lot.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.