Altele

Campioanele eliminate » Dodean şi Samara, deţinătoarele titlului european la dublu, au pierdut în acest an încă din "optimi"

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Favorite 1 pe tabloul de dublu, la Europenele de la Schwechat (Austria), româncele Daniela Dodean şi Eliza Samara nu-şi vor putea apăra titlul cîştigat în 2012.


După ce au trecut lejer, în primul tur, cu 3-0 la seturi (11-6, 11-5, 11-3) de sîrboaicele Molnar şi Todorovici, "tricolorele" au fost învinse, surprinzător, în "optimi" de Sara Ramirez şi Yanfei Shen din Spania. Din start le-a mers rău româncelor. Au pierdut setul unu în prelungiri, 10-12, lucru resimţit şi în setul doi, 8-11. Speranţele au crescut în revenire, după setul 3, 11-6, dar nu a fost decît o slabă consolare. Ibericele au cîştigat şi setul 4, tot la 6, şi s-au calificat în "sferturi".

În schimb, Cristina Hîrîci şi Bernadette Szocs sînt calificate între primele opt perechi, la dublu. Româncele au învins cu 3-1 cuplul Noskova/Tihomirova (Rusia) şi cu 3-2 pe Grzybowska/Partyka (Polonia). Azi ele vor juca împotriva nemţoaicelor Solja/Winter.

Victorii la simplu
În concursul de simplu, româncele nu s-au împiedicat însă. Dodean a trecut cu 4-2 de Baranova (Rus) şi tot cu 4-2 de Zhenqi Barthel (Ger). Azi, în turul 3, a 43-a jucătoare a lumii o va înfrunta pe olandeza de origine chineză, Jiao Li (numărul 20 ITTF). Bernadette Szocs a trecut şi ea de primele două tururi. 4-1 cu Gapanova (Ucr) şi 4-1 cu Jiaduo Wu (Ger), locul 38 mondial. Numărul 116 ITTF, Berni o va avea azi ca adversară pe favorita 1, spaniola Yanfei Shen, locul 11 mondial. Eliza Samara, locul 22 în lume, a trecut cu 4-1 de Maksuti (Srb) şi cu 4-1 de Grundisch (Fra). În turul 3, Samara dă peste nemţoaica Xiaona Shan, cunoştinţa din proba pe echipe!


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.