CM 2014

VIDEO Noi am văzut primii miracolul RvP » A debutat la "naţională" în iunie 2005, la 2-0 cu România. Azi, e golgeterul all-time al Olandei

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nu împlinise încă 22 de ani Robin cînd a jucat contra "tricolorilor", la Rotterdam. "Îmi amintesc că am ratat o ocazie uriaşă", spune Van Persie, care l-a depăşit pe Kluivert în topul celor mai prolifici batavi


Două date fundamentale în cariera lui Van Persie, acest "Robin Hood" al Olandei.
4 iunie 2005. În acea seară de vară, selecţionerul Van Basten, cel mai mare atacant batav, care a simţit de la început imensul talent al rebelului din Rotterdam, l-a promovat la "naţională". Era minutul 63 al meciului contra României, în preliminariile CM 2006. "Cum să uit acel joc? Am ratat o ocazie uriaşă", zîmbeşte Robin. Atunci, a fost 2-0 pentru olandezi, după 2-0 şi în tur, în Giuleşti.

Click aici pentru VIDEO!

Imaginea anului
11 octombrie 2013. La 8 ani de la debut, RvP a fost MVP la 8-1 cu Ungaria, hat-trick-ul său transformîndu-l în golgeterul all-time al Ţării Lalelelor. Şi generînd imaginea anului la Amsterdam: Van Persie în braţele fostului recordman, Patrick Kluivert, la doi paşi de un Van Gaal plin de admiraţie.

Şi, culmea!, vineri s-au împlinit 10 ani de cînd Kluivert a marcat ultimul gol la "naţională". "Sînt fericit că Robin e urmaşul meu. Recordul lui va fi şi mai dificil de depăşit".

"Van Gaal pleacă după Mondial, dar sper ca federaţia să-l păstreze pe Kluivert. El mă ajută cel mai mult, datorită lui i-am depăşit recordul"
Robin van Persie, atacant Olanda

41 de goluri a marcat Robin van Persie în 80 de meciuri jucate la "naţionala" Olandei

11 goluri a reuşit RvP în actuala campanie de calificare, fiind golgeterul preliminariilor



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.