Nationala

Oamenii "negri" care fluieră decisivele » Turcia e fără victorie cu Benquerenca, România are amintiri neplăcute cu Strahonja

+2 Foto
OLEGARIO BENQUERENCA (Portugalia, 44 ani)

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Olegario Benquerenca, fluieraşul de la Istanbul, a arbitrat un sfert de finală al CM, Turcia n-a învins cu el la centru. Cu Strahonja, "centralul" croat de la România-Estonia, avem amintiri neplăcute: două înfrîngeri în trei jocuri


Meciurile care vor decide locul secund în grupa României au parte de arbitri cu experienţă. Benquerenca, "central" la Turcia - Olanda, e arbitru internaţional din 2001, în timp ce Strahonja, cavalerul meciului de pe Arena Naţională, de aproape 10 ani!

OLEGARIO BENQUERENCA (Portugalia, 44 ani)
Cunoscut pentru suporterii români după ce a oficiat la Steaua - Dinamo 3-2, chiar anul trecut, portughezul are un istoric tumultos. I-a acordat ultimul cartonaş lui Miklos Feher, Benfica, fotbalist maghiar decedat sub ochii săi în 2004. Apoi, într-un sfert de finală al CM, l-a eliminat pe uruguayanul Suarez, cel care scosese mingea cu mîna de pe linie în minutul 120! Nu ne priesc meciurile cu el la centru: Steaua şi Timişoara au pierdut în Ligă: 1-2 cu Slavia Praga, 0-2 cu Stuttgart!

2 meciuri cu turci în prim-plan a arbitrat Benquerenca: un 1-1 al "naţionalei" cu Bosnia şi Galata - Liverpool 3-2

MARIJO STRAHONJA (Croaţia, 38 ani)
Croatul are trei meciuri cu echipe româneşti. Unul singur la "naţională", 1-0 în Feroe, meci în care l-a eliminat pe Sorin Ghionea. La echipele de club stăm prost cu el la centru: Bordeaux şi Manchester United au trecut de CFR Cluj, respectiv Oţelul (1-0, 2-0), în meciuri din grupele Ligii Campionilor.

Recunoscut drept un arbitru care acordă uşor lovituri de la unsprezece metri!

6 luni au trecut de la precedentul meci interţări arbitrat de Strahonja, Irlanda - Austria 2-2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.